Teroare la grădiniţă! Directoarea din Cotroceni şi protecţia copiilor din Norvegia


Ioana Neagu, 37 de ani, este cercetată sub control judiciar pentru abuzuri şi rele tratamente aplicate minorilor în scandalul din selectul cartier bucureştean. Oficialii din Ministerul Educaţiei s-au spălat pe mâini.
Dimineaţa, toată lumea se grăbeşte, copilul e trezit. Mama îl pune să se spele, tatăl îi pregăteşte cerealele cu lapte. Azi nu vrea să meargă la grădiniţă, plânge. Timpul trece, tatăl la nouă trebuie să fie la muncă, are şedinţă, are livrări, are comenzi, clienţi nemulţumiţi. E târziu, copilul plânge. Mama lucrează şi ea, nu are cu cine rămâne.
Aşa se desfăşoară dimineaţa multor familii din oraşul nostru. Cu mici diferenţe, pot fi mai mulţi copii, pot fi mai multe probleme, dar, până la urmă, cei mici sunt duşi la şcoală sau la grădiniţă.
Sunt lăsaţi în grija unor oameni consideraţi responsabili, cu care există o înţelegere, un contract.
Părinţii plătesc o taxă pentru, care, în cel mai ieftin caz e de 150 de euro.
Să nu ne facem iluzii, nu există suficiente grădiniţe publice, programul e scurt, mult mai scurt decât programul de lucru al părinţilor şi astfel, oamenii sunt împinşi spre instituţii particulare scumpe, dar cu program prelungit.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • lily pe 12 Apr 2016, 15:43
  pentru "ai de capu tau"

  xyz, aleg sa ignor jignirea, vorba aia, fiecare isi striga numele cand jigneste pe altii. Si despre Bodnariu, ai fost acolo, de esti asa sigur ca isi abuzau copiii? Ca dovezi fizice ale abuzului nu a gasit barnevernet, oricat s-a straduit. Si in cazul familiei Nan, unde nici n-a fost vorba de vreun abuz al parintilor, cine a abuzat pe cine? Si in alte sute de cazuri din mai multe tari, nu doar din Romania, cand Barnevernet a procedat mai rau ca Stalin si Ceausescu? Nu sunt de acord cu bataia copiilor, dar in sistemul de protectie se intampla abuzuri asupra copiilor si nu putine. Pe langa trauma majora a separarii de parinti. Ce face Barnevernet seamana cu un spital in care, in urma faptului ca au salvat 2, 3 vieti prin amputare de picioare sau maini (care si in cazul in care a fost salvata viata respectivului, ramane o trauma sa pierzi un membru) incepe sa amputeze intr-o veselie picioare si mani pentru simple zgaraieturi, ba chiar cand doar li se pare ca exista zagaraieturi, si nu cu acordul pacientilor. Si nu ma mir. De ceva vreme e la putere "socialismul cu fata umana" la ei. Normal, nu cum a fost la noi, norvegienii sunt anesteziati cu nivel de trai ridicat, si asta nu datorita marii lor civilizatii si culturi (pentru care am respect, asa cum am si pentru alte civilazii si culturi) ci datorita faptului ca au gasit petrol, deci au bani. Problema e ca incet, incet sunt "spalati pe creier", si libertatea individuala este afectata. La asta sunt specialisti socialistii. Imi amintesc cum laudau cei care faceau propaganda, casele de copii pe vremea socialismului in Romania. Si ce monstruozitati erau de fapt. Oricum ce a revoltat mii de oameni (nu doar din Romania) in cazul Barnevernet este faptul ca victimele nu pot face nimic. Daca vezi un copil abuzat de cineva, poti merge la politie, poti ajuta copilul respectiv, daca faci ce trebuie. Dar cand Statul cu ajutorul politiei face un abuz, nu mai poti conta pe nimeni intr-un stat inchis, de tip socialist.Cum am mai spus, parintii acelor copii asista neputinciosi la abuzuri grave comise asupra copiilor lor. Asta a creat revolta si demonstratii. Te sfatuiesc sa nu te lasi spalat pe creier de oameni ca Mungiu, ci sa gandesti, ca este un exercitiu foarte folositor.

  0
  1

 • xyz pe 12 Apr 2016, 13:41
  BINEEE

  @Andrei, alt dashtept. Copiii sint derutati si iresponsabili, altfel nu ar fi dependenti de parinti pina la o anumita virsta. Familia ta clasica este o vrajeala. In dulcea ta familie ancestrala si clasica au avut, au si vor avea loc cele mai teribile abuzuri, fie ca e vorba de adulti, fie de copii. Dar, vai, sa acoperim rahatul (cu vorbe mari), poate asa nu mai miroase, ce zici? Bunul nostru simt? Ce bausi, bre? Bunul simt a disparut din Romanistan in 1990. Iremediabil. Lasa gogosile cu fascismul si comunismul, exact ce vorbeam mai sus de notiuni pompoase care sa ascunda mizeria.

  2
  2

 • Andrei Popa pe 12 Apr 2016, 11:31
  campanie propagandistică pentru subminarea aurorităţii educatorilor

  Asistăm la cea mai amplă campanie propagandistică desfăşurată de la regimurile fascist şi comunist încoace. Familia clasică este subminată iremediabil iar copiii sunt deliberat transformaţi în nişte fiinţe derutate şi iresponsabile. Bine ar fi să ne ghidăm după bunul nostru simţ şi nu după ,,difuzoarele” care ne urlă în cap 24 din 24 de ore numai tâmpenii.

  1
  3

 • xyz pe 12 Apr 2016, 10:54
  ai de mine

  @Lily, esti o mare proasta. Cu P mare. "Familia" Bodnariu isi abuza copiii, iar statul a trebuit sa intervina. Ca la noi au ajuns faptele distorsionat ca sa serveasca anumite interese si sa mentina cretinii ca tine distrati si in stare de confuzie e cu totul altceva. Asa stie romanistanezul sa isi educe copiii, cu bataia, indiferent ca o face in tara lui sau aiurea. Comparatia cu Norvegia este inutila, ce-are sula cu prefectura....

  2
  5

 • xyz pe 12 Apr 2016, 10:51
  DA CINE

  @Cipriane, cine te-a platit, mama, sa te aberezi pe aici? Sau esti cumva evreu?

  4
  0

 • dan pe 12 Apr 2016, 10:16
  o femeie nebuna

  Daca un parinte ar fii luat-o pe doamna la palme si izbituri de pereti imediat ar fii fost arestat.Normal. Dar daca bati un copil ,inteleg din asta, ca e mai putin grav. Ce nebuna! Sa bati un copil care nu are nici un fel de aparare, care tremura cand strigi la el.Nu faceti comparatii cu Norvegia ca tot trauma se numeste si aia. Sa iei un copil de langa parinti. Nu vad care e diferenta intre al lua si al fura.

  2
  0

 • Ciprian pe 11 Apr 2016, 23:49
  În al doilea război mondial cine a fost spălat pe creier, Dietrich Bonhoeffer sau naziştii?

  Dietrich Bonhoeffer reprezintă cei unu la o mie de germani care nu-l susţineau pe Hitler, în contextul în care 99,99 procente dintre germani erau de partea lui. Cine era spălat pe creier? Poate o să-mi spuneţi că nu a existat holocaust!

  3
  2

 • ILIE pe 11 Apr 2016, 23:32
  cine nu tine cu castigatorii e un nebun!

  daca aceasta Ioana Neagu a fost arestata ... credeti ca careva din vre-o ''norvegie'' va scapa.?!

  1
  1

 • lily pe 11 Apr 2016, 23:16
  comparatia cu Norvegia

  "Spalat pe creier" este cine a zis asta! Oameni inteligenti si cu bun simt au protestat fata de sistemul norvegian de "protectia copilului" pentru ca cei care ar fi trebuit sa-i protejeze pe copii le-au provocat acestora traume profunde, fara a investiga ce se intampla de fapt. Si au continuat sa traumatizeze copiii si dupa ce rezultatul investigatiilor a fost "nici o urma a abuzului". Sa nu comparam cu ce a facut acesta femeie, care a abuzat fizic copiii lasati in grija ei, dupa ce a mai si fost platita pentru asta! Sa fi fost copilul meu cu urechea rupta, cred ca ii rupeam si eu amandoua urechile, sa vada cum e! Dar sa nu comparam doua chestii complet diferite: Un abuz fizic cu o trauma grava indusa pt un presupus abuz nedovedit. Plus copiii Bodnariu au capatat vanatai in timp ce erau in grija Barnevenet. Parintii copiilor de la gradinita de mai sus au putut sa-si salveze copiii de abuzatoarea lor, dar parintii Bodnariu asista nepuntinciosi la abuzurile asupra copiilor lor!

  5
  2

 • Gina pe 11 Apr 2016, 13:40
  De ce stergeţi comentarile?????

  Am postat un comentariu în urmă cu câteva ore. A apărut, apoi l-aţi şters. De ce? Nu vă convine reacţia cititorilor? Nu a fost NIMIC jignitor, totuşi l-aţi şters. Dacă aşa procedaţi pt. ce mai puneţi rubrica POSTEAZĂ COMENTARIU ? Aţi rămas cu mentalitatea de pe vremea lui Ceauşescu.

  9
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod