Un weekend la mare cu Lucian Mîndruţă

Cu bicicleta la mare e o iniţiativă a jurnalistului Lucian Mîndruţă. În urmă cu şase ani şi-a propus să parcurgă distanţa Bucureşti - Constanţa pe bicicletă. Şi aşa a început

Cu bicicleta la mare e o iniţiativă a jurnalistului Lucian Mîndruţă. În urmă cu şase ani şi-a propus să parcurgă distanţa Bucureşti - Constanţa pe bicicletă. Şi aşa a început povestea celor aproape 300 de kilometri făcuţi în două zile, cu o noapte petrecută la Amara.

Astăzi m-am alăturat şi eu caravanei de 300 de biciclişti care încearcă să parcurgă această distanţă. Nu am mai pedalat niciodată pe o asemenea distanţă, dar, totuşi, sper să închei cursa. Cel mai mult am fost pe bicicletă până la Ploieşti, anul trecut.

Îmi propusesem să mă şi întorc, dar am terminat cursa într-o maşină care a oprit brusc în faţa mea pe marginea şoselei. Am reuşit s-o feresc în ultimul moment, dar m-am agăţat de oglinda retrovizoare şi m-am prăbuşit pe asfalt. N-am păţit nimic în afară de julituri la umăr şi pe coapsa dreaptă.

Drumul de unul singur cu bicicleta pe distanţe lungi e o adevărată aventură în România. Maşinile se urcă pe tine pe şosea fără nicio problemă, e nevoie de multă experienţă ca să faci faţă stresului provocat de trafic.

Îmi doresc de mult să plec în această escapadă.

E o formă interesantă de a-ţi testa anduranţa şi de a face ceva care să-ţi depăşească puterile, măcar la prima vedere. O să avem o vreme extraordinar de caldă, în jur de 35 de grade la nivelul asfaltului. O să se lase cu sete, bronzat şi dureri de fund.

Luni, 29 aprilie

Aventura s-a terminat. Duminică seara la ora 16.30 am ajuns la mare, terasa El Comandate din Năvodari, punctul terminus al expediţiei. În două zile am parcurs 300 de kilometri, am pedalat 15 ore şi m-am simţit excelent.

Lucian Mândruţă ne-a organizat un weekend minunat.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod