Un tată uşor de păcălit

Cei mai neajutoraţi bărbaţi din lume, în opinia mea, sunt taţii de fete. Mă aflu într-o astfel de situaţie. Am o fiică de şase ani şi nu contenesc să mă minunez cât de neajutorat mă

Cei mai neajutoraţi bărbaţi din lume, în opinia mea, sunt taţii de fete. Mă aflu într-o astfel de situaţie. Am o fiică de şase ani şi nu contenesc să mă minunez cât de neajutorat mă simt în faţa ei.

Imaginaţi-vă cât de greu îi e unui bărbat să înţeleagă o femeie matură. Nu ştim niciodată prea bine ce vă provoacă tristeţe, ce vă provoacă bucurie. Nu înţelegem de ce e greşit să intri încălţat în dormitor, de ce e greşit să mănânci pizza în faţa televizorului sau să stai pe computer până la trei dimineaţa doar ca să vezi dacă ţi-a ieşit un rezultat la pariuri sau nu.

Ei, acum, imaginaţi-vă că la norul acesta de mister ce pluteşte în jurul unei femei mature se adaugă şi reacţiile de neînţeles ale unei femei în devenire care vrea să-şi schimbe dresurile cu o secundă înainte de a ieşi din casă pentru a merge la grădiniţă.

Şi eu şi soţia mea suntem deja în întârziere la serviciu. Stăm îmbrăcaţi şi ne uităm la fiica noastră care ne explică matur că vrea dresuri roz la o rochie albastră.

Eu, grăbit, spun că nu e nicio problemă. Soţia mea spune că e imposibil să se îmbrace ca o sorcovă. Şi criza e gata. Începem să ne certăm toţi trei şi, în câteva secunde, sfaturile pline de înţelepciune ale lui Dr. Spoke se duc pe Apa Sâmbetei. ”Nu e bine să vă contraziceţi în faţa copilului”, scrie negru pe alb în cărţile pentru educaţia părinţilor.

Şi, habar n-am cum reuşim s-o facem cam de două ori pe săptămână.

Recunosc, sunt dezarmat în faţa fiicei mele. Soţia mea îmi aminteşte  că o răsfăţ prea tare. Îi dau dreptate, dar habar n-am cum aş putea să-i refuz ceva. Tot timpul trăiesc cu povara că o să ratez în meseria de părinte şi, îmi dau seama, că, de cele mai multe ori, sunt uşor de manevrat de către propria mea fiică.

După mai multe zbateri, mi-am asumat această slăbiciune. Mi-am dat seama că dacă m-aş schimba aş deveni mult mai morocănos pentru că mi-ar lipsi enorm zâmbetele ei de satisfacţie atunci când îi cumpăr o jucărie nouă, o îngheţată sau o rochie.

Strălucirea din ochii e nepreţuită chiar dacă par un tată uşor de păcălit.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod