Succesul ca povară

Trăim într-o lume în care suntem presaţi să avem succes, dar în care ştim prea puţin despe ce înseamnă acest lucru. E de succes o persoană care are mulţi bani? E cineva care are mult timp

Trăim într-o lume în care suntem presaţi să avem succes, dar în care ştim prea puţin despe ce înseamnă acest lucru. E de succes o persoană care are mulţi bani? E cineva care are mult timp liber? E una care se bucură de familie sau de reuşitele în carieră?

Sunt întrebări la care e greu de răspuns. Succesul e, de fapt, o viziune proprie asupra vieţii personale pe care încercăm să o transformăm în realitatea. Această viziune suferă, pe parcursul timpului, o grămadă de ajustări, de îmbunătăţiri - vrem tom mai mult şi, de multe ori, goana după această viziune se preschimbă într-o povară care ne sufocă.

Oamenii, în raport cu succesul personal, se comportă de multe ori cel puţin ilogic.

Gândiţi-vă la câtă lăcomie e în jurul nostru. O goană nebună de a-ţi lua o nouă casă, o nouă maşină, de a strânge bani, de a epata. Toată viaţa e ghidată de planuri care mai de care mai costisitoare şi asta până într-o zi când totul se prăbuşeşte. Vine criza, o boală, un divorţ sau multe alte lovituri ale vieţii.

E normal să faci ceva, să laşi o urmă cât de mică a trecerii tale pe pământ, dar continua goană de a strânge  lucruri e o prostie. Prietenii, familia şi liniştea sufletească sunt nepreţuite.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod