Simona Halep, femeia anului 2013 din România

Simona Halep este, în opinia mea, femeia anului în România. Probabil o să câştige multe titluri, o să fie invitată la multe evenimente şi o să fie aplaudată de mulţi români la sfârşitul

Simona Halep este, în opinia mea, femeia anului în România. Probabil o să câştige multe titluri, o să fie invitată la multe evenimente şi o să fie aplaudată de mulţi români la sfârşitul acestui an. Merită cu prisosinţă. A câştigat, până acum, cinci turnee şi se pregăteşte să-l câştige pe al şaselea.

Este o fată mică de statură, energică, ambiţioasă. În timp ce  multe tinere îşi fac intervenţii pentru măritul sânilor, ea şi i-a micşorat pentru a-şi îmbunătăţi jocul.

De la Irina Spârlea, la jumătatea anilor '90, e prima jucătoare de tenis care contează la nivel internaţional.

Simona Halep a avut un 2013 extraordinar. A făcut trecerea de la o jucătoare de pluton care părăsea turneele în turul doi sau trei, la una de top. Una care câştigă competiţii.

Nu ştiu cum a făcut trecerea, dar, cu adevărat, jocul ei a fost diferit. Mult mai agresiv şi mult mai dinamic. A câştigat în anduranţă şi, astfel, a reuşit să învingă jucătoare consacrate.

Tenisul profesionist e greu. Viaţa ţi-o petreci în avion, în camere de hotel, departe de familie şi de prieteni.

Cînd nu zbori, te antrenezi, când nu te antrenezi, joci. Concurenţa e înfiorătoare. În fiecare zi, o nouă puştoaică care loveşte mingea zece ore pe zi, intră în arenă şi vrea să fie câştige tot. În tenis contează forţa loviturii, experienţa şi viteza, uitaţi-vă la Serena Williams care domină circuitul ATP la vârsta de 32 de ani.

Simona Halep e aproape de vârf. Are doar 22 de ani, ambiţie şi concentrare. Poate fi prima sportivă de după 1990 care să domine topurile mondiale.

Chiar să ajungă numărul unu, să reprezinte ruptura de sportul comunist şi să demonstreze că şi democraţia românească poate produce mari campioni.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod