Gheorghe Dincă

Şeful DIICOT nu exclude ca victimele din Caracal să fie în viață: „Nu putem neglija nicio pistă“

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a declarat că în dosarul crimelor de la Caracal sunt prioritare aflarea adevărului şi stabilirea adevărului prin probe temeinice. "Nu neglijăm nicio pistă pe care o putem afla inclusiv din presă", a spus el.

"Până nu avem concluzii clare cu privire la faptul că una sau alta din cele două fete ar fi fost într-adevăr ucise, sunt doar nişte indicii, le spunem rezonabile, dar până nu avem stabilit în mod cert acest lucru, nu putem neglija nicio pistă", a declarat Felix Bănilă.

"Ne exprimăm regretul faţă de situaţia în care sunt puse familiile celor două victime", a adăugat el.

Bănilă a explicat că, atunci când s-a încercat reconstituirea locului în care ar fi aruncat cadavrul primei fete, inculpatul a devenit confuz, a spus iniţial că a aruncat corpul în Olt, apoi în Dunăre şi că pe traseu a spus că nu mai ştie drumul pe care l-a urmat.

Şeful DIICOT a precizat că inculpatul urmează să fie testat cu aparatul poligraf.

"Până la acest moment nu avem nici măcar concluzii preliminare ale testelor genetice şi antropologice ale fragmentelor osoase găsite la faţa locului. De îndată ce vom primi concluzii preliminare le vom comunica. Prioritar este aflarea adevărului prin probe temeinice. Nu neglijăm nicio pistă pe care o putem afla inclusiv din presă. Sunt foarte multe informaţii în spaţiul public, nu ne plângem, deşi procurorii noştri lucrează din 27 iulie de când am fost sesizaţi cu ofiţerii de poliţie judiciară delegaţi.
Cu certitudine, avem competenţa de a efectua urmărirea penală, în baza OUG 78 pe 2017 care reglementează competenţa DIICOT, în materia traficului de persoane şi de minori, DIICOT are competenţă exclusivă. În acest moment nu putem neglija nicio versiune de anchetă"
, a spus Felix Bănilă.

"Ne-am dori din tot sufletul, sunt tatăl a două fete, ne-am dori să găsim victimele în viaţă. Încă din 15 aprilie, şi 25 iulie, cele două victime au fost date în urmărire naţională și internaţională", a afirmat şeful DIICOT.

Bănilă a precizat că au fost ridicate toate imaginile surprinse pe traseul lui Dincă şi au fost audiate mai multe persoane, dar că nu poate da detalii.

Potrivit acestuia, bunicul Luizei a fost sunat, de la dispariţia acestuia, de două ori, de pe două cartele pre-paid achiziţionate de pe teritoriul României cu puţin timp înainte.

Întrebat dacă există vreun indiciu la acest moment că Gheorghe Dincă ar fi avut cel puţin un complice, şeful DIICOT a spus că, din motive care ţin de anchetă, nu poate răspunde la această întâmplare.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod