Scurta vacanţă a unui părinte îngrijorat

Credeţi că e uşor să fii părinte? E plăcut, dar nu e uşor. Sunt obligat să învăţ lecţii pe care nu mi le-a predat nimeni. Habar n-am ce notă iau şi tot timpul trăiesc cu senzaţia că,

Credeţi că e uşor să fii părinte? E plăcut, dar nu e uşor. Sunt obligat să învăţ lecţii pe care nu mi le-a predat nimeni. Habar n-am ce notă iau şi tot timpul trăiesc cu senzaţia că, până la urmă,  o să rămân repetent.

Când fiica mea avea câteva săptămâni, îmi imaginam că atunci când va trece de patru ani o să-mi fac mai puţine griji. N-o să mai tresar în somn la orice scâncet, n-o s-o mai verific noaptea să nu se sufoce şi n-o să mi se pară că vine sfârşitul lumii atunci când face febră.

A împlinit 7 ani, iar intensitatea grijilor a rămas la fel. Încep să mă împac cu gândul că aşa o să fie pentru totdeauna. Că aşa sunt părinţii - îngrijoraţi. Cei mai îngrijoraţi oameni de pe pământ.

Mama mea intră şi acum în panică când mă vede cu capul descoperit în vreme de iarnă. E convinsă că nu sunt în stare să mă protejez de furia naturii şi, bineînţeles, e îngrijorată pentru fiecare dintre cei trei copii ai ei.

Fiica mea a plecat într-o tabără de schi la Predeal, duminica trecută.

Noi, părinţii, în prima zi ne-am comportat ca elevii în vacanţă. Ne-am întâlnit cu prietenii, ne-am dus la film, ce mai, distracţie şi relaxare. Un program lipsit de griji. Apoi, de a doua zi a început nebunia. A făcut febră, dar nu vroia să vină acasă, îi plăcea la schi. Îngrijorare maximă. Discuţii cu învăţătoarele, Nurofen, antibiotic. Griji. Apoi, viscolul. Alte griji.

Ceea ce trebuia să fie o săptămână în care părinţii iau o pauză s-a transformat într-o emoţie continuă.

Fiica mea nu s-a întors încă din tabără. Trebuie să vină în seara asta de la Predeal, pe DN1. Am emoţii cu drumul şi mă rog să ajungă cu bine.

O să mă liniştesc puţin la noapte, când o să mă trezesc şi o să merg în camera ei să-i aranjez pătura. Apoi o să-mi fac alte griji. Unele noi.

Foto: Copiii din tabăra de schi în drum spre pârtie, Predeal, 26 ianuarie 2012

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod