Scrisoare deschisă către un adolescent din România. Oricare

Nu vreau să te plictisesc, deşi atât părinţii cât şi profesorii sunt plictisitori. În general, adulţii au acest prost obicei de a da senzaţia că le ştiu pe toate. Am 45 de ani, sunt

Nu vreau să te plictisesc, deşi atât părinţii cât şi profesorii sunt plictisitori. În general, adulţii au acest prost obicei de a da senzaţia că le ştiu pe toate. Am 45 de ani, sunt părinte la rândul meu şi am puterea să recunosc faptul că nu ştiu nimic. Aproape nimic despre viaţă.

Ţi-am scris pentru că de multe ori te văd pe stradă îmbrăcat excentric, trăgând din ţigară, te observ vorbind tare şi râzând puternic. Ai acel aer inconfundabil de stăpân al universului.

Pot să jur că aşa am fost şi eu şi cei mai mulţi dintre adulţii plictisitori care se grăbesc să-ţi dea astăzi sfaturi. Între tine şi ei se află o lume de întâmplări, de victorii şi dezamăgiri.

Astăzi te crezi cel mai puternic, cel mai tare, cel mai frumos şi cel mai inteligent. Ar fi bine ca lucrurile să rămână aşa tot restul vieţii, dar, dacă te uiţi cu atenţie în jurul tău, vei descoperi că nu e tocmai aşa.

Adulţii sunt plictisitori pentru că aşa sunt toţi oamenii care ştiu câte ceva despre viaţă.

Mulţi încearcă să-ţi transmită faptul că banii sunt importanţi. Nu-ţi dai seama de asta atâta vreme cât altcineva plăteşte nota pentru tine. Dar în momentul maturizării, atunci când va veni rândul tău să ai grijă de cineva, atunci vei înţelege că, uneori, banii sunt importanţi. Dar banii nu sunt chiar atât de importanţi. Nu sunt mai importanţi decât dragostea adevărată şi nu sunt mai importanţi decât pasiunea ta de a face ceva, de a lăsa ceva în urmă.

În marea lor majoritate, adulţii sunt plictisitori pentru că nu au puterea să recunoască faptul că pasiunea e cel mai important lucru.

Că felul în care iubeşti ceva, în care te dedici pentru o idee, pentru o cauză, pentru o acţiune sau o activitate îţi modelează întreaga existenţă. Acum te simţi puternic şi liber, dar nu uita că e doar o senzaţie de moment. Pentru a nu deveni unul dintre adulţii plictisitori şi trişti care te înconjoară, nu pierde timpul şi găseşte-ţi pasiunea!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod