Rebecca, primul musical care a cucerit publicul din România

Rebecca e primul musical de succes lansat în România. A mai fost experienţa Chicago,  un spectacol civilizat, dar, din cauza preţului ridicat pentru licenţă, a fost condamnat din start la

Rebecca e primul musical de succes lansat în România. A mai fost experienţa Chicago,  un spectacol civilizat, dar, din cauza preţului ridicat pentru licenţă, a fost condamnat din start la faliment.

Rebecca rulează la Teatrul de Operetă ”Ion Dacian” într-o sală veche, nerenovată şi cu scaune incomode. Înainte de a începe spectacolul, pari paraşutat în Bucureştiul de acum 30 de ani, dar imediat după ridicarea cortinei totul se schimbă. N-am văzut niciodată un musical pe Broadway, dar am simţit magia muzicii, jocul de lumini, scenografia, frumuseţea şi calitatea costumelor.

Rebecca e un spectacol care s-a jucat pentru prima dată la Viena şi a avut succes în Austria, Germania şi Japonia.

Prima reprezentaţie a avut loc în 2006, iar anul trecut a fost adus şi la Bucureşti. N-a ajuns pe marile scene experte în musicaluri de la Londra şi New York.  Pe Broadway, spectacolul trebuia să aibă premiera în aprilie 2012, dar a fost amânată din motive financiare pentru 2013.

Un musical e o afacere complicată, una în care sunt implicaţi mulţi oameni şi sunt mulţi bani puşi în joc. Un eşec aduce, de cele mai multe ori, falimentul producătorilor. Din acest motiv am fost surprins de faptul că Rebecca a ajuns la Bucureşti, dar nu numai că a ajuns, dar are şi succes.

Sala e plină, iar preţul biletului e, în medie, 50 de lei.

Spectacolul nu e perfect. Se simte lipsa de experienţă, dar e reconfortant să vezi că toţi cei implicaţi în proiect sunt profesionişti şi îşi respectă profesia. Calitatea vocilor e excelentă, cu un plus pentru cele feminine, iar senzaţia că ai ajuns într-un loc în care ai scăpat de manele şi de prost gust merită toţi banii.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod