Oamenii pot fi descendenții a două persoane, iar un eveniment catastrofal a înlăturat aproape toate celelalte specii în urmă cu 100.000 de ani

Un studiu a promovat speculația că toți oamenii moderni ar fi putut fi descendenții a două persoane, care au trăit în urmă cu 100.000 - 200.000 de ani.
Oamenii de știință au analizat codurile genetice a cinci milioane de animale, inclusiv ale oamenilor, de la 100.000 de specii diferite, iar rezultatele au determinat speculațiile că provenim dintr-o singură pereche de adulți, după ce un eveniment catastrofal aproape că ar fi distrus rasa umană. Iată mai multe detalii despre acest subiect!

Un nou studiu susține că există posibilitatea ca oamenii să fie descendenții a două persoane


Aceste coduri de bare sau fragmente de ADN care se află în afara nucleului celulelor vii sugerează că nu doar oamenii ar fi putut fi descedenții a unei singure perechi, ci și nouă din fiecare zece specii de animale urmează aceeași evoluție.

Stoeckle și Thaler, oamenii de știință care au condus studiul, au concluzionat că 90% dintre toate speciile de animale vii din prezent provin de la părinți care s-au născut în aproximativ același timp, cu mai puțin de 250 de mii de ani în urmă. Thaler a declarat că această concluzie este foarte surprinzătoare și că au încercat să o combată cât de mult au putut.
Noul raport al experților de la Universitatea Rockeffeler și de la Universitatea din Basel a publicat rezultatele extraordinare în Human Evolution. Cercetarea a fost condusă de oamenii de știință Mark Stoeckle și David Thaler de la Universitatea din Basel, Elveția. Aceștia au extras multe informații din bazele de date genetice aflate în creștere rapidă și au revizuit mai multe studii din literatură, ce aveau la bază teoria evoluționistă.

Conform doctorului Stoeckle, într-o perioadă în care oamenii pun accent atât de mult pe diferențele individuale și de grup, poate că ar trebui să petrecem mai mult timp analizând modurile în care ne asemănăm unii cu alții și cu restul regnului animal. 

Concluziile acestea ne fac să ne gândim la motivul pentru care a fost nevoie să înceapă iar viața umană într-un timp relativ scurt, mai ales că se crede că dispariția cunoscută a dinozaurilor a avut loc cu 65 de milioane de ani în urmă.
Apare posibilitatea unui proces evolutiv uman în care oamenii dispar, în urma nevoii de a porni de la zero. Oamenii de știință au declarat că suntem surprinzător de asemănători nu doar cu fiecare om, ci și cu orice altă specie. 

Dacă un extraterestru ar ateriza pe Pământ și ar întâlni un stol de porumbei și o mulțime de oameni, nu ar exista o diferență atât de mare pe baza ADN-ului mitocondrial, după cum a declarat Jesse Ausubel, director al Program for the Human Environment de la Universitatea Rockefeller. Cultura, experiența vieții și alte lucruri îi pot face pe oameni foarte diferiți, dar în ceea ce privește biologia de bază, suntem precum păsările. ADN-ul mitocondrial examinat în cercetare este acela pe care mamele îl transmit de la o generație la alta și a fost demonstrată absența excepționalității umane.
S-ar putea crede că, datorită populației mari și a distribuției geografice mari, oamenii ar fi putut duce la o diversitate genetică mai mare decât alte specii de animale. Însă cel puțin în cazul ADN-ului mitocondrial, oamenii se pare că au o medie redusă când vine vorba de diversitatea genetică. 

Constatările acestea arată că specia noastră trebuie să se refacă mult mai des decât credeam și se pare că o facem în același timp cu toate animalele. Studiul sprijină cu tărie evoluția darwinistă, inclusiv înțelegerea faptului că toată viața a evoluat de la o origine biologică comună de-a lungul a câtorva miliarde de ani. De asemenea, studiul urmează principalele puncte de vedere ale evoluției umane. Oamenii de știință nu cred că există un singur Adam sau o singură Eva. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod