Nu există o soluţie magică pentru a slăbi rapid!

Toate femeile vor să fie slabe şi foarte slabe, dar, cele mai multe, fără să facă nimic. Fiind o persoană care a avut la un moment 110 kilograme, iar acum 82, pot să spun că nu există

Toate femeile vor să fie slabe şi foarte slabe, dar, cele mai multe, fără să facă nimic. Fiind o persoană care a avut la un moment 110 kilograme, iar acum 82, pot să spun că nu există reţete de slăbit magice. Fiecare program se bazează cel mai mult pe voinţă.

Nu se poate slăbi decât într-un singur mod - mâncare puţină, sport mult. În afara acestei paradigme nu există decât soluţia chirurgicală, una extremă, desigur.

Problema e că slăbitul presupune durere şi suferinţă, iar în lumea de azi, oamenii evită durerea şi suferinţa.

Nu caută decât plăcere. Nu ştiu dacă e rău sau bine, dar pot să spun că plăcerea îngraşă şi îmbolnăveşte.

Chiar dacă nu ai o muncă sedentară e important să faci sport, să alergi, să te plimbi, să mergi cu bicicleta, să joci tenis, volei, orice, numai mişcare să fie. Nu e suficient să faci asta numai în weekend. Pentru a avea rezultate e nevoie de intensitate, nu e suficient doar ”mişcare de plăcere”. Acelaşi lucru e şi cu alimentaţia - nu vei slăbi niciodată dacă nu simţi senzaţia de foame.

Desigur, sunt o grămadă de trucuri să o păcăleşti, dar până la urmă, dacă seara mănânci doar un iaurt, îţi va fi foame.

Specia noastră a evoluat şi a cucerit pământul pentru că am fost cei mai buni (rezistenţi) alergători şi pentru că reuşim să stăm mult timp nemâncaţi. Exact cele două atuuri evolutive sunt şi soluţiile pentru a pierde rapid kilogramele în plus.

Din păcate trăim într-o lume total diferită faţă de cea a înaintaşilor noştri, e o lume a abundenţei şi a comodităţii.

Cele mai multe persoane din lumea civilizată au acces la mai multe alimente decât au nevoie, sărăcia nu mai înseamnă faptul că nu ai ce să mănânci, ci faptul că nu ai ce-ţi doreşti. Abudenţa hranei de proastă calitate asociată cu sedentarismul produce oameni supraponderali pe bandă rulantă.

Nu e o mare filosofie să slăbeşti. E nevoie de încredere în tine, planificare şi puţină voinţă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod