Mai ai vreo speranţă?

E o vorbă cum că: ”Speranţa moare ultima!” Dar moare şi ea. Întrebarea e dacă tu mai vreo speranţă? Şi ar fi bine să ai. Speranţele te ajută să trăieşti, să mergi mai departe.
E o vorbă cum că: ”Speranţa moare ultima!” Dar moare şi ea. Întrebarea e dacă tu mai ai vreo speranţă? Şi ar fi bine să ai. Speranţele te ajută să trăieşti, să mergi mai departe.

Ai şi zile bune şi zile proaste. Speranţa e un dar. O posibilitate de a crede că ceva bun te aşteaptă. Nu poţi defini viaţa ca fiind numai gri. Dar nici roz. Orice ai face poţi găsi motive de regrete.
Dar e mai bine să nu priveşti înapoi. Atitudinea pozitivă reprezintă cel mai important motor în drumul spre fericire şi, mai ales, spre liniştea sufletească.

În toate acţiunile tale e loc de mai bine, dar şi loc de mai rău. Nu există oameni perfecţi. Speranţa e o poartă deschisă spre viitor. Chiar dacă nu recunoşti, multe dintre lucrurile pe care ţi le-ai dorit, multe speranţe ţi s-au împlinit.
Dar în momentul în care îţi atingi un scop, peste tine năvălesc altele noi şi o iei de la capăt. Îţi mai doreşti ceva, mai vrei să ajungi undeva. Până ieri îţi doreai o slujbă, după ce ai obţinut-o îţi doreşti un salariu mai mare, apoi o nouă slujbă, vrei să înveţi ceva nou, vrei să-ţi întemeiezi o familie.

Bucuria din lucrurile simple


Unele dintre dorinţele tale se împlinesc, altele nu. E important să nu disperi când nu reuşeşti ceva şi să ai forţa să continui.
Viaţa nu stă doar în concentrarea de a-ţi atinge scopurile cu orice preţ. Există bucurie şi multă fericire în lucrurile simple. Cât de plăcută poate fi o după-amiază de duminică petrecută în pat, înconjurată de revistele preferate, o plimbare în parc, o oră în bucătărie, gătind ceva.

De cele mai multe ori nu reuşim să preţuim lucrurile simple din viaţa noastră, orbiţi de scopuri ascunse într-un viitor neclar.
Preţuieşte ce ai, fii pozitivă şi plină de speranţe. Viaţa merită trăită chiar şi atunci când crezi că ai ajuns la marginea ei.
30 Noiembrie 2010
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod