Iluzia fericirii unei fete dintr-o maşină decapotabilă

Trăim într-o lume în care avem mari şanse să fim furaţi de iluzii. În jurul nostru sunt proiectate imagini cu oameni perfecţi pe care îi putem urma şi noi, cu soluţii miraculoase pe care le

Trăim într-o lume în care avem mari şanse să fim furaţi de iluzii. În jurul nostru sunt proiectate imagini cu oameni perfecţi pe care îi putem urma şi noi, cu soluţii miraculoase pe care le putem aplica în viaţa noastră şi vom fi fericiţi. Trebuie să avem grijă de un singur lucru, să nu uităm să plătim pentru asta.

Şi tocmai această plată anulează iluzia pentru că nu există soluţii miraculoase în afara noastră. Totul se află în noi. Oricine se poate schimba, se poate transforma, poate deveni ceea ce-şi doreşte, dar trebuie să aibă grijă ce-şi doreşte.

Cele mai multe fete tinere vor să fie fotomodele, dar foarte puţine înţeleg cu adevărat ce înseamnă asta.

Ce trebuie să faci ca să ai succes, la ce e obligată să-şi supună corpul şi cum se câştigă banii în acest domeniu. În spatele unei imagini frumoase e şi multă suferinţă. Din păcate, despre această suferinţă foarte mulţi oameni învaţă prea târziu, după ce au rămas singuri, săraci şi bolnavi.

E multă iluzie în jurul nostru şi o confundăm cu libertatea personală. Fugim după ea şi ne pricopsim cu o existenţă nesigură care, în scurt timp, ne face nefericiţi.

Am o prietenă, o bună profesionistă, cu mulţi ani de experienţă care a renunţat la un job bine plătit pentru o afacere personală.

Era sigură de succes, dar când a fost pe cont propriu a descoperit rapid că e destul de dificil să-şi asigure un venit decent. Acum, după un an, încearcă să-şi găsească din nou un loc de muncă. A plecat pentru a-şi câştiga libertatea, dar s-a trezit fără resurse.

Şi asta pentru că suntem tentaţi să confundăm libertatea personală cu ceea ce vedem în reclamele TV. Din cauza acestei iluzii propagate prin publicitate chiar conceptul de fericire s-a modificat. Adică, fericirea, în societatea noastră, e mai degrabă o fată cu părul în vânt într-o decapotabilă, decât o fată cu părul pe ochi care învaţă pentru examen.

Diferenţa e că prima se alege cu un credit pe care nu-l poate plăti la o maşină prea scumpă pentru posibilităţile ei, iar a doua cu un venit sigur, câştigat în fiecare lună. Probabil, niciuna nu e fericită, dar ultima poate ajunge la fericire. Pentru că una dintre condiţiile fericirii e să înveţi să ai răbdare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod