Frumuseţea româncelor, pe cale de dispariţie

Nu cred că e o prejudecată faptul că în România sunt multe femei frumoase. Pe vremea lui Ceaușescu, foarte tânăr fiind, aveam senzaţia că femeile din Occident arată toate ca stelele de

Nu cred că e o prejudecată faptul că în România sunt multe femei frumoase. Pe vremea lui Ceaușescu, foarte tânăr fiind, aveam senzaţia că femeile din Occident arată toate ca stelele de cinema, ca actriţele pe care le vedeam pe casetele video dublate de Irina Nistor.

Abia după ce am plecat din ţară, am realizat că italienii nu veneau degeaba la Mamaia înainte de Revoluţie. Şi au tot continuat să vină până în zilele noastre. Femeile din România sunt chiar frumoase. Au prospeţime, nu sunt atât de grase şi, în ultimii ani, au început să se îmbrace din ce în ce mai frumos.

Din păcate, explozia fast-food, consumul exagerat de băuturi carbogazoase şi faptul că în şcoală nu se pune accentul pe sport şi mişcare va ruina frumuseţea femeilor din România.

În aceste zile au loc petrecrile adolescenţilor care sărbătoresc sfârşitul anilor de liceu.

Pe micile ecrane au defilat imagini cu tineri îmbrăcaţi frumos care se distrau. Din păcate, mulţi dintre ei, atât fete cât şi băieţi erau supraponderali.

Se poate face un mic experiment. Luaţi o fotografie veche cu liceeni din anii 80 şi comparaţi-o cu una actuală, din anul 2011. Veţi fi şocaţi. În urmă cu 25 de ani, într-o clasă de liceu se întâmpla să fie unul sau doi elevi care aveau probleme cu greutatea. Acum sunt mai mult de jumătate. Acest fenomen se transformă în flagel, iar copiii şi tinerii sunt condamnaţi la o suferinţă sigură.

O mare responsabilitate pentru sănătatea tinerilor o au familia şi şcoala, dar, cu cât trece timpul, mi se pare că părinţii au tot mai puţine mijloace să lupte cu junk-food-ul.

Şcoala, printr-un sistem prost gândit, face orice, numai să încurajeze sportul şi mişcarea nu.

E foarte important să fii bun la matematică, la română, să te pricepi la calculatoare, dar cel mai important lucru din lume e să fii sănătos pe termen lung, iar asta e o ştiinţă care nu se învaţă în nicio şcoală din ţară.

Dacă mergem în acest ritm, frumuseţea fetelor din România va fi o legendă la fel de veche şi prăfuită ca o poză alb-negru cu liceeni slabi din vremea dictaturii.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod