Frumuseţea misterioasă a unei femei de 40 de ani

Femeile, la vârsta de 40 de ani, se ocupă cu salvarea celorlalţi. Şi-au ascuns bine emoţiile. Cele mai multe dintre ele sunt dedicate trup şi suflet familiei, copiilor şi carierei. Sunt

Femeile, la vârsta de 40 de ani, se ocupă cu salvarea celorlalţi. Şi-au ascuns bine emoţiile. Cele mai multe dintre ele sunt dedicate trup şi suflet familiei, copiilor şi carierei. Sunt preocupate de propria sănătate, dar, mai mult,  de sănătatea celor din jur.

Femeile la 40 de ani sunt frumoase dacă au învăţat să fie frumoase. Ştiu să-şi etaleze succesele şi ştiu să mascheze eşecurile. E puţină disperare la această vârstă, dar şi când e, face ravagii. Femeile la 40 de ani sunt devastatoare dacă-şi propun asta.

Au trecut prin viaţă şi nu se lasă înşelate de iluzii.

Au cunoscut dragostea şi, deşi, au multe nostalgii, acestea nu le doboară. Mai degrabă le doboară o durere de spate decât una emoţională. Asta nu înseamnă că nu mai plâng la filme, că nu se emoţionează la florile primite de 8 Martie sau la felicitarea confecţionată de copil la şcoală.

O doamnă de 40 de ani îşi alocă mai mult timp să rezolve probleme la matematică împreună cu copiii decât să colinde magazinele, dar asta nu înseamnă că nu e elegantă. Dar eleganţa şi frumuseţea ei nu mai au o legătură directă cu hainele.

Ci experienţa, lumina interioară şi echilibrul dau strălucire unor ţinute simple.

Nu ştiu ce vise are o femeie de 40 de ani, dar sunt sigur că încă are. Cred că se gândeşte mult la sănătatea copiilor şi a soţului sau partenerului, se gândeşte mult la sănătatea ei, dar, la fel de mult la ce feluri de mâncare să mai facă pentru a-şi ţine familia unită în jurul mesei.

Femeile la 40 de ani au mai puţine crize existenţiale decât bărbaţii. Asta e sigur. Se bucură mai mult de viaţă şi se tem mai puţin de moarte.

Într-un fel, frumuseţea lor matură şi sofisticată e dată şi de o cantitate mai mare de înţelepciune. Ştiu sigur că femeile la 40 de ani nu au uitat să iubească.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod