Eroii nu se nasc, se construiesc! O poveste fascinantă despre rezistenţa fizică

A apărut versiunea în limba română a cărţii ”Natural born heroes”, Născuţi eroi. Scriitorul Cristopher McDougall vine cu o nouă poveste adevărată despre capacităţile fizice uimitoare

CristopherMcDougall

A apărut versiunea în limba română a cărţii ”Natural born heroes”, Născuţi eroi. Scriitorul Cristopher McDougall vine cu o nouă poveste adevărată despre capacităţile fizice uimitoare ale oamenilor.

Cristopher McDougall este autorul bestsellerului internaţional ”Born to Run”, Născuţi pentru alergare. Cartea a fost vândută în trei milioane de exemplare, iar în România a ajuns la cea de a treia ediţie tipărită de Preda Publishing.

De această dată, scriitorul american se ocupă de eroi.

Din ce sunt făcuţi, cum reacţionează şi ce îi motivează. De fapt, noua poveste, la fel de fantastică ca şi prima, vorbeşte despre anduranţa şi starea de sănătate care se află în spatele fiecărui erou.

Cristopher McDougall analizează fapte eroice, oameni care şi-au depăşit condiţia şi leagă toate acestea de convingerea că, la un moment dat, o persoană cu astfel de calităţi a făcut o schimbare în viaţa sa, a avut o revelaţie şi a înţeles că trupul şi mintea sunt interdependente.

Mcdougall2

Fundalul cărţii este o aventură în Insula Creta din cel de-Al Doilea Război Mondial, una în care un general german dispare fără urmă în condiţiile în care micuţa insulă era sufocată de trupele lui Hitler.

Această întâmplare are consecinţe nebănuite asupra desfăşurării ulterioare a războiului, iar autorii răpirii sunt oameni simpli cu capacităţi fizice nebănuite.

În acest nou succes internaţional apărut şi în România la aceeaşi editură, Preda Publishing, Cristopher McDougall scrie despre anduranţă şi cum a transformat ea, civilizaţia umană.

Vechii greci aveau convingerea că eroii nu se nasc, ci se construiesc prin educaţie. Undeva, acest adevăr a fost pierdut de civilizaţia modernă.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod