Despre pantofi, cu indiferenţă

Sunt sigur că aţi observat cât de aiurea suntem încălţaţi. Asta pentru că noi nu ne gândim niciodată la pantofi. Îi schimbăm când se rup ăia vechi sau când aţi ajuns la exasperare şi

Sunt sigur că aţi observat cât de aiurea suntem încălţaţi. Asta pentru că noi nu ne gândim niciodată la pantofi. Îi schimbăm când se rup ăia vechi sau când aţi ajuns la exasperare şi ne prindeţi la mall. Atunci ne împingeţi în primul magazin şi ne obligaţi să ne luăm o pereche nouă.

S-ar puea să generalizez, dar chiar şi bărbaţii care ţin la ţinuta lor se încalţă aiurea. Poartă tot felul de modele ciudate, ba foarte ascuţite, ba foarte boante, ba prea înalte, ba prea joase.

Mă uitam într-una din zilele trecute într-o vitrină.

A venit primăvara şi trebuie să cobor din şenilele prinse în şuruburi pe talpa de cauciuc înaltă de 20 de centimetri în care mi-am petrecut iarna. Numai tâmpenii. Cred că şi creatorii de pantofi pentru bărbaţi sunt cei care n-au avut pic de talent la creat pantofi de femei şi au fost retrogradaţi.

Dar nu ne pasă. Ca să vă faceţi o idee, întrebaţi un bărbat când a cumpărat ultima dată o cremă de ghete sau de unde se poate cumpăra. Când încălţările mele devin atât de murdare încât nu mai ştiu pe unde să-mi bag piciorul, o iau agale prin casă până la baie unde dau cu buretele pe ele şi apoi le şterg cu hârtie igienică.

Ultima cutie cu cremă de ghete am văzut-o în urmă cu 30 de ani sub patul bunicii mele care, duminica, îi făcea pantofii bunicului  în timp ce-l bătea la cap să meargă la biserică.

Bănuiesc că în preistorie, bărbatul a venit cu ideea să-şi protejeze picioarele cu piei de animale, dar femeile şi-au pus două pietre sub călcâie ca să pară mai înalte, inventând tocurile.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod