De ce vă luăm cadouri? Cred că are legătură cu sexul

În general, foarte puţini dintre noi se pricep la cadouri. Asta nu înseamnă că vă iubim mai puţin. Suntem obsedaţi de eficienţa unui dar şi atunci cumpărăm ce credem noi  că merge.

În general, foarte puţini dintre noi se pricep la cadouri. Asta nu înseamnă că vă iubim mai puţin. Suntem obsedaţi de eficienţa unui dar şi atunci cumpărăm ce credem noi  că merge. Îmbinarea dintre pragmatism şi teamă dă, întotdeauna, lipsă de imaginaţie.

Problema e că nu înţelegem că ceea ce se potriveşte la o femeie nu se potriveşte la cealaltă. Mai e o problemă. Bărbaţii cred că numai un cadou mare poate impresiona. Nu credem în teoria că pentru voi doar gestul contează. Deşi se pare că e adevărată, preferăm să nu riscăm.

”Mi-e teamă să-i iau doar un buchet de ghiocei.

Dacă pentru iubita mea mărimea şi preţul chiar contează şi-mi dă cu ghioceii în cap. Nu mai fac sex o lună”, se plânge un amic.

Pentru noi, cadourile sunt un calvar. Zilele de naştere nu ne spun nimic, în afară de cele ale prietenilor care devin o bună scuză pentru o ieşire în oraş cu băieţii. Zilele de naştere ale iubitelor ne terorizează cu adevărat. În primul rând, pentru că există o mare posibilitate să uităm cu desăvârşire de ele, iar, în al doilea rând, chiar dacă într-un fel miraculos ne-am fixat-o în minte, habar n-avem ce cadou să luăm.

Când vedeţi un bărbat umblând bezmetic prin magazine de femei mai mult ca sigur că e în căutarea unui cadou pentru iubita lui.

Dar nu ştie ce să cumpere, nu ştie mărimile. Dacă se holbează cu ochii ieşiţi din orbite la vreo vânzătoare să ştiţi că nu e vreun criminal în serie, ci  o măsoară din priviri şi o compară cu prietena sau soţia lui. Uneori, de disperare, le roagă pe vânzătoare să probeze tricouri, rochii sau cămăşi.

La inele e şi mai jale. Doar în filme vedeţi cum bărbatului îi sare cutia din buzunar în care odihneşte un inel cu un mic diamant. Şi gata, totul e rezolvat. De unde să ştie un bărbat grosimea degetului unei femei? Doar dacă i-l taie şi îl ia cu el la magazin.

În acest caz e şi mai greu pentru că n-o poţi pune pe vânzătoare să-l probeze.

Cu toată nepriceperea noastră în materie de cadouri, cu toată lipsa de inspiraţie - toţi cumpărăm trandafiri, bluze de la Zara şi cristale de la Swarovski, trebuie să ştiţi că ne dăm silinţa şi facem tot posibilul să obţinem acel zâmbet larg şi strălucirea din ochii voştri atunci când primiţi un cadou.

Pentru noi, zâmbetul anunţă o partidă memorabilă de sex pentru care merită să te sacrifici în căutarea darului perfect pe care nu-l nimerim niciodată.

Şi, ca prin minune, voi sunteţi mulţumite întotdeauna de banalităţile pe care vi le oferim.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod