De ce sunt călcate bonele pe trecerea de pietoni?

În urmă cu câteva zile, în Iaşi, o bonă care traversa strada cu un cărucior a fost lovită de o maşină pe trecerea de pietoni.
În urmă cu câteva zile, în Iaşi, o bonă care traversa strada cu un cărucior a fost lovită de o maşină pe trecerea de pietoni.

Imaginea a fost preluată de camerele de supraveghere. A doua zi, de data asta în oraşul Roman, tot în Moldova, o altă femeie a fost călcată de maşină pe zebră. Şi aceste imagini au ajuns sub ochii publicului datorită camerelor de supraveghere.

Imaginile şocante au circulat pe net, iar oamenii au fost îngroziţi.
Deşi toţi ştim că nu suntem în siguranţă pe drumurile publice, atunci când vezi grozăviile te simţi şi mai agresat.

Duşmanii din trafic


Dar nu imaginile sunt de vină, ci şoferii. Adevărul e că nimeni nu-şi imaginează că sunt atâţia inconştienţi la volan. Graba, stresul şi proasta creştere crează monştri. Nu cred să existe oameni care să nu ştie nimic unul despre celălalt şi să se urască mai mult decât şoferii aflaţi în trafic.
E o cursă continuă. Claxonează în prima fracţiune de secundă în care s-a făcut verde la semafor. Sunt rare cazurile în care se dă prioritate celor aflaţi pe străzi laterale, se aleargă ca la raliu dacă dau peste o porţiune de drum liber.

Şoferii se comportă ciudat în România. Sunt mult mai stresaţi şi mult mai grăbiţi. Şi pentru ce? Această grabă nebună duce la omorârea bonelor pe trecerea de pietoni.
Degeaba regretă, după. La stres şi grabă se adaugă şi lipsa educaţiei. Acest coctail e unul care poate fi mortal atât pentru pietoni cât şi pentru şoferi.


22 Octombrie 2010
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod