De ce nu iau bărbaţii decizii pe termen lung, cum ar fi căsătoria?

Din ce observ în jurul meu, multe femei sunt interesate de ideea că bărbaţii nu iau decizii definitive decât rareori. Am afirmat într-un text anterior că cei mai mulţi dintre ei nu părăsesc

Din ce observ în jurul meu, multe femei sunt interesate de ideea că bărbaţii nu iau decizii definitive decât rareori. Am afirmat într-un text anterior că cei mai mulţi dintre ei nu părăsesc niciodată o femeie sau dacă o părăsesc o fac pentru o altă femeie, dar neconsiderând relaţia anterioară închisă definitiv.

Mulţi au tentaţia să-şi caute, din când în când, fostele iubite. Să le sune. Să se întâlnească cu ele şi, dacă se poate, de ce nu, să facă şi dragoste.

Dacă o femeie îşi reface viaţa, fostul iubit se retrage, dar asta nu înseamnă că a uitat-o.

Din acest motiv, dacă o despărţire nu se face cu război, scandal şi violenţă, bărbatul, din când în când, se mai interesează de fosta parteneră.

Asta se întâmplă, în general, pentru că bărbaţii au senzaţia că nimic nu se sfârşeşte niciodată. După un campionat de fotbal urmează altul, după o zi proastă urmează una bună, după o relaţie urmează alta. De fapt, în momentul în care îşi dau seama că totul se sfârşeşte ori mai au puţin de trăit, ori au făcut depresie.

Cei mai mulţi dintre bărbaţi sunt capabili să ia decizii rapide când sunt sub presiune: ”Nu-ţi lua pantofii ăia! Sunt prea scumpi!”,  dar nu sunt în stare să ia o decizie pe termen lung.

”Dacă mă însor, în mod sigur o să-mi pară rău. Dacă nu mă însor, pleacă!” Prinşi într-o astfel de dilemă, preferă să nu ia nicio decizie sau să reacţioneze pe moment. Din acest motiv, multe cereri în căsătorie se fac pe fondul lacrimilor şi a ameninţărilor partenerei.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod