De ce îţi plac dulciurile?

Pentru că sunt bune. Şi, mai ales, ai nevoie de ele când eşti deprimată. Da, ai văzut în filme. Fetele frumoase plâng în faţa televizorului, mănâncă îngheţată şi nu se îngraşă. Problema ta e că nu faci parte din acea categorie sau că asta se întâmplă numai în film. La tine se depune imediat.
Pentru că sunt bune. Şi, mai ales, ai nevoie de ele când eşti deprimată. Da, ai văzut în filme. Fetele frumoase plâng în faţa televizorului, mănâncă îngheţată şi nu se îngraşă. Problema ta e că nu faci parte din acea categorie sau că asta se întâmplă numai în film. La tine se depune imediat.

Cel puţin o dată la două zile îţi promiţi că renunţi la dulciuri definitiv. Dar acest definitiv ţine până când te afli în preajma unei prăjituri sau a unei felii de tort.
Ţi-e aproape imposibil să te abţii. Înfuleci tortul de ciocolată şi îţi spui că asta a fost ultima felie. Încerci să memorezi savoarea pentru că n-o să te mai întâlneşti cu ea. Vei renunţa imediat după ce vei lăsa farfuria şi linguriţa jos.

Îţi plac dulciurile şi asta nu e decât o promisiune ca oricare alta. O vei încălca din nou şi te vei înfuria. Respectul de sine va scădea, greutatea va creşte şi uite aşa, din aproape în aproape, eşti pe cale să-ţi distrugi viaţa.

Problema dulciurilor e relativ simplă.
Ne plac pentru că sunt gustoase. Dar, în acelaşi timp, ne fac şi mult rău. Nu vei reuşi niciodată să ţii o promisiune radicală. Nu asta e soluţia. Începe mult mai uşor. Încearcă să mănânci mai puţine dulciuri. Mănâncă tortul, dar taie-ţi o felie mai subţire. Nu mai mânca o ciocolată întreagă, ci doar două tablete. Spune-ţi în gând că te întorci la frigider mai târziu şi apucă-te de citit sau de lucru şi uită de promisiune.

În plus, dulciurile îţi fac rău pentru că le asociezi cu mâncare.
Dacă ai ”păcătuit” cu o negresă, renunţă la cină, iar la micul dejun mulţumeşte-te cu o porţie de cereale cu lapte. Şi peste toate astea adaugă mult sport. Efortul intens, peste 30 de minute de cel puţin trei ori pe săptămână şi aici mă refer la înot, alergare, spinning, îţi reglează metabolismul. Trebuie să ştii că mişcarea nu te slăbeşte singură. Dar sportul asociat cu o dietă echilibrată face minuni.

Şi, pentru Dumnezeu, cântăreşte-te în fiecare dimineaţă! Astfel ai posibilitatea să iei decizii în ce priveşte ce şi cât mănânci, punctual, pentru ziua respectivă.
Ceea ce e cu adevărat important.
25 Ianuarie 2011
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Maria pe 1 Nov 2011, 15:55
    Aberatie!

    Prin ce cap trece sa sfatuiesti lumea ca daca a "pacatuit" cu o negresa sa renunte la cina? La cele trei mese zilnice obligatorii nu ar trebui sa se renunte in veci. Vrei sa slabesti si ai poftit la dulce cand n-ar fi trebuit sa o faci? Asta este. Mergi inainte si iti impui ca alta data sa incerci sa te abtii de la ele. Dar cum sa renunti la o masa pentru ca ai mancat ceva dulce in schimb? Pe langa faptul ca dulciurile mai tare fac foame decat te tin satul, niciodata nu vor putea sa egaleze necesarul de nutrienti pe care ti le ofera o masa sanatoasa.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod