De ce facem cancer?

În antichitate, această boală nu exista, susţine un căutător de fosile
În antichitate, această boală nu exista, susţine un căutător de fosile.

Un cercetător specializat în studiul mumiilor şi fosilelor umane susţine că maladia nu exista în vremurile străvechi. Michael Zimmerman de la Universitatea Villanova din Pennsylvania, SUA, spune că mai degrabă cancerul este provocat de civilizaţia modernă. Studiul omului de ştiinţă, citat de Hotnews, arată că după ce a cercetat mai multe mumii şi fosile de oameni din antichitate a găsit foarte puţine cazuri de cancer.
”Un număr infim în raport cu ce ar fi trebuit să găsim dacă ne raportăm la incidenţa cancerului din epoca modernă”,  subliniat el.

Civilizaţia, stresul şi poluarea

Publicarea acestui studiu vine ca un argument pentru cei care susţin că frecvenţa maladiei are legătură cu modul în care trăim şi în care ne hrănim. În mod sigur, stresul e unul dintre factorii care au mare legătură cu îmbolnăvirea.
Felul în care mâncăm, poluarea şi sedentarismul, toate ne duc spre acelaşi rezultat - îmbolnăvirea de cancer.


În goana noastră după o viaţă cât mai comodă ne-am sacrificat sănătatea. Dar, cu toate efectele groaznice ale maladiei, speranţa de viaţă a crescut enorm din antichitate şi până azi, de la o medie de 35 de ani până la una de 75. Cu toate relele pe care le-a adus civilizaţia, a adus şi foarte multe lucruri bune.
Mai e ceva, pe vremea lui Burebista, oamenii n-apucau să se îmbolnăvească de cancer. Cei care nu mureau de sabie, se curăţau de infecţii.
19 Octombrie 2010
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ella pe 1 Nov 2010, 18:43
    baticuri

    Un gest frumos sa te gandesti sa ajuti chiar si cu un sfat.Felicitari!

    0
    0

  • lili410 pe 19 Oct 2010, 10:48
    corectare

    www.baticuri-art.ro

    0
    0

  • lili410 pe 19 Oct 2010, 10:46
    Recomandare

    Buna ziua Am intrat pe site si am vazut ca se dezbate din nou acest subiect de ce facem cancer? Eu cred ca stilul de viata stresul cotidian ,multitudinea de probleme care ne acapareazea in viata de zi cu zi declanseaza pierderea controlului si scade imunitatea,si mama mea a facut cancer la san anul trecut ,a trecut prin clipe deosebit de grele a facut chimioterapie ,operatie ,apoi radioterapie in urma acestor tratamente i-a cazut parul ,acest lucru a demoralizat-o foarte tare ,era foarte greu sa apara in lume fara podoaba capilara plus ca nu suporta nici perucile ,aproape 6 luni se confrunta o femeie cu lipsa parului in perioada tratamentului ,noroc ca a cautat si pe internet si a gasit un site care oferea baticuri si sepci speciale din bumbac pentru chimioterapie foarte frumoase si reusite si m-am gandit sa va spun si voua de acest lucru ,stiu cat a fost de greu sa gasesc asa ceva ,site este www.batiburi-art.ro ,cine cauta nu va fi dezamagit ,se pot folosi atit in casa cat si pe strada sau la analize sau la tratament.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod