De ce căsătoria te face fericită?

Pentru că e un capăt de drum. Şi începutul altuia. Viaţa unei femei se împarte între ”înainte de căsătorie” şi după. Mai poate interveni şi divorţul, apoi o nouă căsătorie. O femeie trăieşte printre aceste borne. Normal, căsătoria o face fericită. Deci nu evita să faci pasul.
Pentru că e un capăt de drum. Şi începutul altuia. Viaţa unei femei se împarte între ”înainte de căsătorie” şi după. Mai poate interveni şi divorţul, apoi o nouă căsătorie. O femeie trăieşte printre aceste borne. Normal, căsătoria o face fericită. Deci nu evita să faci pasul.

Ştiu, în zilele noastre căsătoria e atacată din toate părţile.
E atacată în primul rând de dificultăţile de zi cu zi. Banii sunt puţini şi slujbele nesigure. Vrei să te căsătoreşti, vrei să faci copii, dar gândul că nu vei face faţă din punct de vedere emoţional şi material te face să amâni decizia. Te gândeşti şi la iubitul tău, ştii că se chinuie, că încearcă să se ridice la nivelul aşteptărilor tale, dar simţi că se teme de viitor.

Aş vrea să-ţi spun că nimic din toate grijile pe care ţi le faci acum n-au legătură cu căsătoria.
Căsătoria are legătură doar cu dragostea, cu felul cum te înţelegi cu el, cu felul în care comunicaţi. Dacă există dragoste, toate grijile se vor spulbera. Oricum, în doi e mai uşor să faci faţă provocărilor decât de unul singur. Căsătoria e o călătorie care poate ţine toată viaţa sau se poate sfârşi la un moment dat.

Oricum ar fi, pentru o femeie e cea mai mare aventură, una pentru care te-ai pregătit din copilărie.
De atunci, de la şase ani, când stăteai în faţa oglinzii şi îţi prindeai părul, încercând să fii mai frumoasă, deşi nici măcar nu-ţi puteai explica frumuseţea, de atunci a început aventura. O aventură ca te-a dus în braţele lui. Nu-i aşa că eşti fericită?
7 Ianuarie 2011
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • oana pe 8 Ian 2011, 17:44
    Ha ha ha

    Amuzant teribil articolul! De acord cu Dan (cel mai mult clasa a4a). Desi sunt fericit casatorita si cred in casatorie, articolul si argumentele sunt hilare :) Toata lumea crede ca poate scrie si poate face jurnalism in ziua de azi. Aste sunt mai profunde: Cum sa faci dragostea sa dureze? “Sa nu uiti numele sotiei tale…Asta s-ar putea sa strice dragostea.” (Roger – 8 ani) “Sa fii un bun sarutator. S-ar putea ca sotia ta sa uite ca nu duci niciodata gunoiul.” (Randy – 8 ani) Dragostea este…Cand spui cuiva ceva rau despre tine…si ti-e frica ca n-o sa te mai iubeasca din cauza la ce ai spus…si apoi cealalta persoana te surprinde iubindu-te chiar mai mult ! (Emma – 7 ani)

    1
    0

  • Lidia pe 7 Ian 2011, 22:03
    casatorie=fericire?

    Noroc cu acest articol sa aflu ca sunt fericita,sau ar trebui sa fiu,doar pt faptul ca sunt casatorita! Dupa 21 de ani am inteles ca o casatorie este o ,,lupta,, o continua transformare si acceptare intre tine si cel de langa tine.Te poti simti implinit pe plan personal daca ai o familie reusita,ca si cum ai fi castigat ,,lupta,,. Dar fericirea o pierzi pe drum,ce e valabil la 20 nu mai e si la 40.Casatoria e o aventura si pt barbat in egala masura. Casatoria asigura femeii un statut pe care il considera necesar datorita prejudecatilor societatii schioape in care traim.E o aiureala sa speri ca iti va asigura automat si fericirea. Daca ai noroc iti poate asigura un prieten si un sprijin la batranete ,respect.

    1
    0

  • dan pe 7 Ian 2011, 15:41
    "f tare"

    Articolul asta pare a fi o compunere despre casatorie scris de cineva de clasa a 4-a... oau, chiar asa? o casatorie te poate face fericita? super tare si original mesaju'!

    0
    2

  • liliana pe 7 Ian 2011, 14:10
    este numai parerea ta

    O casatorie este numai o formalitate,nimic mai mult conteaza persoana care este langa tine si te sprijina la bine si la greu,neconditionat,pe temen nelimitat.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod