Cum să-i schimbi scutecele unui bărbat de 40 de ani?

Situaţia bărbaţilor trecuţi de 40 de ani e puţin mai complicată. Mulţi dintre ei sunt căsătoriţi sau au fost căsătoriţi pentru o vreme. Deşi cei mai mulţi sunt încă în putere încep

Situaţia bărbaţilor trecuţi de 40 de ani e puţin mai complicată. Mulţi dintre ei sunt căsătoriţi sau au fost căsătoriţi pentru o vreme. Deşi cei mai mulţi sunt încă în putere încep să se confrunte cu diverse probleme de sănătate. Mulţi sunt supraponderali, mulţi sunt sedentari, iar cei mai mulţi au o grămadă de decizii greu de luat atât în ce priveşte cariera cât şi în ce priveşte viaţa personală.

Criza bărbatului de 40 de ani nu e o invenţie. Cei mai mulţi trec prin ea, unii se salvează, alţii nu.

La această vârstă nu mai contează prea mult ce cred alţii despre noi. Faptele noastre de până atunci ne-au definit în ochii celor apropiaţi. Despre noi se spun şi lucruri bune şi lucruri rele. Nimeni nu e perfect, iar perfecţiunea nu e o opţiune.

Mulţi dintre bărbaţi, după această vârstă se însingurează chit că sunt căsătoriţi, chit că nu. Alţii fac eforturi disperate să se menţină tineri şi iau decizii exagerate, cum ar fi vopsirea părului sau îşi caută partenere mult mai tinere.

Dacă sunteţi o femeie tânără şi curajoasă, cel mai uşor lucru din lume e să cucereşti un bărbat de 40 de ani dezorientat de transformările ce au loc în viaţa lui, dezorientat de faptul că nu se mai simte nemuritor.

Dacă sunteţi căsătorită cu un bărbat care trece printr-o astfel de criză trebuie să daţi dovadă de multă înţelegere şi multă înţelepciune.

Singura veste bună e că oricum s-ar manifesta, în doi, trei ani, criza trece şi va deveni mai înţelept. Dar înainte de a-i trece, multe relaţii şi căsnicii se destramă. Femeile sunt surprinse de comportamentul neobişnuit al bărbatului, se simt trădate, înşelate, dezamăgite şi cedează.

Chiar dacă pleacă de acasă, un bărbat de peste 40 de ani, după o scurtă perioadă de exuberanţă juvenilă va trăi la fel cum a fost obişnuit în perioada de dinainte. Acesta e momentul în care se rup şi relaţiile cu noile partenere cu 20 de ani mai tinere.

Ei tânjesc după viaţa veche, liniştită şi lipsită de surprize, puştoaicele vor aventură, shopping, cluburi şi vacanţe exotice istovitoare.

În concluzie, un bărbat care a trecut de 40 de ani are ceva din comportamentul unui iubitor de sporturi extreme care îşi propune să sară cu coarda elastică şi, în timp ce e suspendat de picoare, atârnând de un pod cu capul în jos, tânjeşte după plasma din sufragerie şi după papucii lui vechi de casă.

Nota autorului. Săptămâna viitoare sunt liber. Următoarea postare pe acest blog va fi marţi, 12 aprilie.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod