Cum să fii bună?

Să vă spun un secret. Ştiţi care e cel mai mare păcat al unui bărbat într-un cuplu? Veţi spune că se uită prea mult la televizor, că mănâncă nesănătos, că nu are grijă de copii, că

Să vă spun un secret. Ştiţi care e cel mai mare păcat al unui bărbat într-un cuplu? Veţi spune că se uită prea mult la televizor, că mănâncă nesănătos, că nu are grijă de copii, că nu vrea să dea cu aspiratorul, că weekendurile şi le petrece la pescuit.

Dar marele păcat al unui bărbat este lipsa de generozitate. Cultura macho promovează un model masculin egotic, poziţionat în centrul universului. Totul se învârte în jurul lui. De aici apar multe probleme. Faptul că cei mai mulţi dintre noi au fost educaţi în spirit de duri, faptul că nu avem voie să plângem, că trebuie să rezistăm cu orice preţ şi să profităm la maximum de ce ne oferă viaţa ne-a transformat în adevărate maşini care nu ţin cont de sentimentele celor din jur.

Generozitatea în cuplu, grija pentru celălalt dau soliditate unei relaţii, o protejează de încercările şi duritatea vieţii de zi cu zi.

Da, veţi spune, dar partenerii noştri nu înţeleg astfel de lucruri. Eu cred că le înţeleg, dar după o repetiţie îndelungată.

Femeile au o mare calitate, aceea de a influenţa prin exemplu personal. Dacă voi credeţi în relaţia voastră, în partenerul vostru atunci e posibil orice. Nu vă gândiţi niciodată că voi oferiţi prea mult şi primiţi prea puţin. Într-o relaţie, principiul echităţii nu are nicio valoare. Sunt cupluri care merg foarte bine cu toate că sensibilitate oferă doar un singur partener.

E adevărat că pare nedrept, dar, la urma urmei, aşa e viaţa.

Oferiţi dragoste şi bunătate din toată inima şi în fiecare zi, astfel veţi reuşi să mişcaţi munţii din loc. Faceţi curat în toată casă patru sâmbete la rând şi veţi vedea că într-a cincea va veni alături de voi să vă ajute. Să nu credeţi că gesturile voastre de iubire nu vor fi observate. Vor fi observate şi, într-o bună zi, veţi fi răsplătite. Într-un cuplu e nevoie de răbdare şi de înţelepciune.

Într-un cuplu e nevoie de multă generozitate, nu neapărat distribuită în mod egal.

Nu aşteptaţi premii pentru bunătate. Premiile o anulează. Iubirea adevărată e întotdeauna necondiţionată şi nelimitată.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod