Cum face un bărbat curățenie de Paște?

Bărbaţii nu vor să facă niciun fel de curăţenie de Paşte. Cei mai mulţi nu înţeleg de ce trebuie să muncească până la epuizare înainte de o sărbătoare. Văd Paştele ca pe o zi în

Bărbaţii nu vor să facă niciun fel de curăţenie de Paşte. Cei mai mulţi nu înţeleg de ce trebuie să muncească până la epuizare înainte de o sărbătoare. Văd Paştele ca pe o zi în care ciocnesc ouă roşii, beau vin, mult vin şi fac grătare.

Îmi amintesc din adolescenşă că de Paşte, deşi era interzis în perioada comunistă, deşi eram anunţaţi la şcoală că nu avem voie să mergem la biserică, deşi nu se transmiteau slujbe la televizor, mama mă obliga să particip la curăţenie.

Rolul meu era să bat covoare.

Cine mai bate covoare în ziua de azi? Cred că şi bătătoarele au dispărut. Astăzi există aspiratoare performante, firme de curăţenie, detergenţi minune, spălătorii. Atunci nu era decât un instrument de plastic sau din nuiele împletite, folosit la lovit covoarele din care ieşea un praf gros care mă făcea să strănut. Îmi plăcea să stau o după masă întreagă în spatele blocului şi să mă prefac că bat covoare.

Bărbaţii nu vor să participe la curăţenia de Paşte în primul rând pentru că nu o înţeleg.

Aşa că în această săptămână îşi vor face mai mult de lucru pe la serviciu. Se vor plânge mai des de dureri de spate şi vor ieşi rapid cu copiii în parc,  să-i înveţe să meargă pe bicicletă.

Cu toate acestea, rareori scapă de această corvoadă pentru că partenerele lor de viaţă sunt vigilente şi până la urmă îi târăsc prin supermarket să găsească superoferte la carnea de miel.

Bărbaţii nu prea pricep de ce trebuie atâta efort pentru o singură zi. De ce în ziua de Paşte, de toată curăţenie se alege praful, vin invitaţii, se murdăresc farfuriile, iar feţele de masă se pătează cu sos.

Tot efortul de cu o săptămână în urmă se duce pe Apa Sâmbetei.

În concluzie, un bărbat nu participă la curăţenia de Paşte decât dacă vă iubeşte foarte mult sau are nevoie de dumneavoastră. E un proces pe care nu-l înţelege şi atunci face totul mecanic pentru ca nu cumva să vă supere şi să nu-l lăsaţi să se bucure de friptură şi de vin. Mult vin.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod