Cristina Balan incident politia locala

Cristina Bălan, incident cu poliţiştii locali după ce copiii ei s-au urcat într-un tobogan. Ce spune legea

Artista care a câștigat concursul "Vocea României" a avut parte de un incident cu poliţiştii locali din Capitală. după ce unul dintre copii săi a dorit să folosescă toboganul dintr-un loc de joacă aflat în parc, în care accesul era închis. Doi poliţişti locali şi un paznic au fost implicaţi în conflictul care a urmat.

Cristina Bălan povestit pe Facebook că a fost agresată verbal și fizic de doi poliţişti locali. Ea a relatat cum a început altercația: "Voi scrie câteva lucruri despre întâmplarea de astăzi din parc, despre ce înseamnă lipsa totală de empatie şi înţelegere, când la mijloc e o situaţie mai dificilă. Sau mai specială. Veniserăm şi noi în parc, după kinetoterapie. Pentru că insistau copiii, pentru că nu ştiam că sunt închise unele puncte de distracţie. Am ajuns în parc, abia deschisesem portiera maşinii ca Toma al nostru era deja la jumătatea parcului, l-am strigat, în fine, după nişte insistente l-am convins să ne aştepte. Ce vreau să zic cu asta, copilul era nerăbdător să ajungă la tobogane. Am observat că primul loc de joacă cu tobogane era închis, aşa că am mers înspre al doilea. Am lăsat copiii să alerge, normal, eram în parc. Până să ajung eu la al doilea loc cu tobogane, ai mei erau deja suuuuus, sus de tot, se bucurau de joacă.

Degeaba au pus autorităţile romane o bentiţă albă (hahaha) să semnaleze că e închis acolo; copiii nu s-au simţit intimidaţi şi au trecut pe sub râsul lor de bentiţa şi s-au căţărat imediat pe toate cele. Evident că degeaba le explica mami, cu vocea tot mai departe, că e închis, că nu e voie, ca una, ca alta. De menţionat că mai erau nişte copilaşi în zona aia, aşa că imposibil să-i conving pe ai mei că nu e voie. Adică pt alţii e, doar pt ei nu? Sunt un om care respectă legea, sunt un om civilizat şi care respecta oamenii. Dar ce am întâlnit astăzi în acel parc nu sunt oameni, sunt nişte uniforme incapabile să înţeleagă că insignele lor nu le dau dreptul să se poarte ca nişte roboţi şi că oamenii au situaţii şi situaţii."



Cristina Bălan a scris că este un "om civizilat, care respectă legea", însă nu a găsit niciun pic de înțelegere din partea polițiștilor locali, deși a încercat să le explice că cei doi copii ai săi sunt bolnavi și nu îi poate lua pe sus din parc.



"Sunt un om care respectă legea, sunt un om civilizat şi care respecta oamenii. Dar ce am întâlnit astăzi în acel parc nu sunt oameni, sunt nişte uniforme incapabile să înţeleagă că insignele lor nu le dau dreptul să se poarte ca nişte roboţi şi că oamenii au situaţii şi situaţii.
1. Imediat ce am fost somata să ies din parc i-am explicat poliţistei că e vorba de doi copii cu SD şi că e nevoie de răbdare. Mi s-a răspuns că şi ea are copii şi unde mi-e autoritatea de părinte. Poftim??!
2. Nici pe departe nu a dorit tanti poliţistă să mă ajute în vreun fel, ci doar să-şi exercite puterea şi autoritatea. I-am tot explicat că nu am cum să părăsesc locul în două minute, la fel ca ceilalţi copii şi părinţi care mai erau pe acolo. Dar ea dorea să mă mişc rapid, să urc eu după copii, să-i trag cu forţa de pe tobogan, eventual.
3. A dorit să mă legitimeze, i-am spus numele şi apoi am fost distrasă (doh!) de copii, să-i conving să coboare de sus.
Iar ei se blocaseră un pic, din cauza schimbului de replici dintre mine şi poliţista.
4. Am plecat fără să-i mai spun nimic poliţistei, dar m-am trezit cu doi colegi chemaţi de ea să rezolve grava infracţiune comisă de o mamă cu doi copii speciali.
5. Colegii dumneaei au fost iritaţi ca eu vorbesc agresiv (nu am înjurat, nu am jignit cu nimic, dar eram agitată şi vorbeam pe ton răstit), motiv pentru care mi-au cerut să mă legitimez. Nu aveam buletin la mine pentru că ieşirea asta în parc n-a fost planificată, ci la dorinţa copiilor de a se da pe tobogane."



Cântăreața a povestit, apoi, că unul dintre bărbați a hărțuit-o, a luat-o de braț și cerându-i să se legitimeze: "Unul dintre indivizi m-a tot hărţuit, m-a luat de braţ să mă ducă la secţie pt că nu mă legitimez (adică nu voiam să dau data naşterii, că numele mi l-am spus şi chiar l-am rugat să mă caute pe Google, că are toate datele necesare). Acelaşi individ în uniforma îmi tot cerea să stau pe loc pentru a mă legitima (le dădusem şi data naşterii şi pe bunica şi tot), în condiţiile în care începuse să plouă de ceva vreme, iar acum se înteţea.

Eu fiind cu doi copii de mână, el trăgea de mine să stau pe loc, eu ţipam la el că duc copiii în maşină. El avea pretenţia să rămân în ploaie, cu doi copii mici, până reuşeşte colegul lui să verifice cine sunt. Lucru care dura de ceva vreme, de parcă mă caută cu cfr-ul. Mi s-a părut exagerat, în contextul dat. Şi acum mi se pare. Vă daţi seama? Când mă gândesc câţi infractori sunt pe stradă şi îşi râd în barbă, iar noi, cei care mereu respectăm legea, suntem prinşi cu astfel de “infracţiuni” şi “contravenţii” grave şi organele aplica riguros legea pe noi. Pe noi v-aţi găsit?! Alooooo, organele, sunteţi şi voi oameni sau aveţi programe în derulare?", se mai arată în mesaj.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod