Ciprian Marica, revoltă împotriva fumătorilor!

Legea anti-fumat a fost scoasă de la vot în ultimul moment. Astfel se poate observa câtă influenţă are lobbyul companiilor de ţigări asupra politicienilor români. Dar de ce e nevoie de o

Ciprian1

Legea anti-fumat a fost scoasă de la vot în ultimul moment. Astfel se poate observa câtă influenţă are lobbyul companiilor de ţigări asupra politicienilor români. Dar de ce e nevoie de o astfel de lege? Pentru că fumatul, deşi se bucură de popularitate, a devenit anacronic pentru anul 2015.

S-a atins o masă critică de persoane active care nu fumează şi care se simt deranjate de faptul că cei din jur fumează oriune sau aproape oriunde. A-ţi aprinde o ţigară nu mai e demult un gest cool, dar se pare că parlamentarii români n-au înţeles acest lucru.

E ciudat cât de greu poate fi adoptată o legislaţie care e pusă în aplicare în marea majoritate a ţărilor europene.

Da, fumatul e popular, dar oamenii pot fi ajutaţi să se lase dacă va fi scos din spaţiile publice. Chiar mulţi dependenţi de tutun îşi doresc o astfel de lege.

Dar, hai să vedem ce spune pe Facebook Ciprian Marica, o vedetă a fotbalului din România: ”...am dorit iniţial o lege antifumat pentru că mă deranjează enorm să merg undeva să mănânc, iar lângă mine să fie câteva persoane care fumează, să inhalez toxine si să-mi miroase hainele îngrozitor. M-am lovit eu de problema asta, în repetate rânduri am plecat cu farfuria într-un loc mai retras, mai departe de cei care fumau.
Apropo, îmi permit domnule prim ministru Cioloş să mă adresez dumneavoastră fiindcă aţi trăit în ultima perioada în Occident, aproape de Parlamentul European.

A fumat cineva lângă dumneavoastră, domnule Cioloş? De ce nu luaţi atitudine, de ce nu militaţi pentru implementarea deciziilor bune ale Europei, dacă Europa ne cere în mod repetat să interzicem fumatul în spaţiile publice? De ce trebuie să suportăm toţi viciile unora sau nevoile lor vinovate? Poate e dur exemplul, dar în acelaşi restaurant, dacă ai nevoie la toaletă, te duci la toaletă, într-un spaţiu separat, nu faci în mijlocul încăperii!”

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod