Ce bună eşti!

Sunt sigur că toată lumea s-a întâlnit cu expresia ”mamă, cât de bună e”,  expresie spusă de un bărbat admirativ la adresa unei femei. În general, o astfel de remarcă e făcută

Sunt sigur că toată lumea s-a întâlnit cu expresia ”mamă, cât de bună e”,  expresie spusă de un bărbat admirativ la adresa unei femei.

În general, o astfel de remarcă e făcută către un amic, atenţionându-l că o femeie frumoasă se află în apropiere. Cele mai multe dintre femei consideră o astfel de remarcă jignitoare şi, uneori, pe bună dreptate. Dar în spatele acestei expresii ”impertinente” se ascunde şi altceva.

În primul rând, printr-o astfel de expresie un bărbat îşi afirmă timiditatea.

Bravează, încercând să ascundă faţă de anturajul masculin faptul că nu are curaj să se apropie de femeia care tocmai a intrat în orizontul său vizual. Expresia mai subliniază şi faptul că şi-ar dori din tot sufletul să se apropie, dar îi este teamă.

Remarca mai ascunde ceva - faptul că  respectiva este inaccesibilă pentru bărbatul care a etichetat-o în acest fel. Prin această etichetă, bărbatul încearcă să-şi ascundă frustrarea pentru faptul că îi e aproape imposibil să se apropie şi să fie băgat în seamă.

Nu întâmplător această expresie e folosită cel mai des de adolescenţi sau de muncitorii de pe şantier cărora le ies ochii din orbite admirând femeile drăguţe care întâmplător trec pe acolo.

Această expresie pune o distanţă imposibil de străbătut între un bărbat şi o femeie şi exprimă multă neputinţă masculină. Dacă, întâmplător, auzi o asemenea adresare de la un bărbat care s-ar putea să te intereseze e bine să faci tu primul pas, el nu va reuşi niciodată. S-a blocat.

Frumuseţea ta l-a blocat.

Mai e ceva, o astfel de expresie nu va fi folosită niciodată de un cuceritor. Pentru el nu există femei inaccesibile. Are atât inteligenţa cât şi perseverenţa să se poată apropia de orice femeie. Ştie că niciuna nu e de neatins şi că pentru fiecare are nevoie doar de cheia potrivită şi de multă, foarte multă răbdare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod