Ce alegi? Iohannis sau Ponta? Votează duminică dacă-ţi pasă de România!

Duminică, vom avea de ales între Klaus Iohannis şi Victor Ponta. După o campanie electorală lungă şi obositoare, vom alege persoana care va avea cea mai mare putere din România în următorii

DEZBATERE ELECTORALA - REALITATEA TV

Duminică, vom avea de ales între Klaus Iohannis şi Victor Ponta. După o campanie electorală lungă şi obositoare, vom alege persoana care va avea cea mai mare putere din România în următorii cinci ani.

Alegerea preşedintelui României e o treabă serioasă pentru că acesta numeşte procurori şi judecători, deci are puterea de a continua sau de a stopa lupta împotriva corupţiei. Preşedintele României decide politica internaţională a ţării. Pare ceva care e departe de noi, dar nu cred că sunteţi indiferenţi când vine vorba de continuarea drumului spre Occident sau dacă ne întoarcem cu faţa spre Rusia şi China.

De aemenea, preşedintele numeşte şefii serviciilor secrete.

DEZBATERE ELECTORALA - REALITATEA TV

Dacă vă uitaţi doar la aceste prerogative veţi sesiza cât de important e votul fiecăruia dintre români. În fapt, duminică vom decide împreună, indiferent dacă mergem sau nu la vot, cum va fi România pentru următorii cinci ani. E o decizie dificilă şi plină de responsabilitate chiar dacă fiecare are propria opţiune când vine vorba de importanţa unui vot.

-

Viitorul preşedinte al României va fi ales la o diferenţă de zeci de mii de voturi, cel mult o sută, două de mii.

Realizaţi că viitorul preşedinte depinde chiar de ceea ce decid cei care duminică vor alege?

Un semn de bucurie e acela că în ultimii ani, noua generaţie pare a-şi fi asumat un rol politic în societate, după un deceniu de somnolenţă. În plus, o bună parte din societate pare să fi realizat că politicul influenţează direct bunăstarea şi felul în care trăim.

DEZBATERE ELECTORALA - REALITATEA TV

Victor Ponta, în studioul Realităţii TV, înainte de dezbaterea cu Klaus Iohannis. Daciana Sârbu, soţia lui, îl încurajează

E un efort imens ca să menţii democraţia într-o ţară ca România.

Hoţia, şmecheria, superficialitatea, neseriozitatea, lipsa de educaţie sunt tare adânci ale societăţii noastre. Întotdeauna va exista un grup gata să ne tranzacţioneze pe toţi ceilalţi. Să ne găsească stăpâni şi să ne ucidă viitorul.

Aşa că dacă te crezi un om liber şi vrei să rămâi la fel, nu rata să votezi duminică. Asumă-ţi şi tu viitorul României!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod