Ce ai făcut de maraton?

În câţiva ani, maratonul de la Bucureşti va capta atenţia majorităţii românilor. Din ce în ce mai mulţi îşi propun să alerge într-una dintre probele evenimentului şi sunt sigur că vor veni din ce în ce mai mulţi spectatori.
În câţiva ani, maratonul de la Bucureşti va capta atenţia majorităţii românilor. Din ce în ce mai mulţi îşi propun să alerge într-una dintre probele evenimentului şi sunt sigur că vor veni din ce în ce mai mulţi spectatori. În curând, întrebarea din titlu va fi pe buzele tuturor. Vom avea şi în România un weekend al maratonului.

E adevărat că succesul unui asemenea eveniment depinde de vreme.
Soarele atrage spectatorii, dar moleşeşte alergătorii. Ieri a fost înnorat, dar n-a plouat. Vremea a fost excelentă pentru maraton. Din toate cele trei ediţii, pe traseu au fost cei mai mulţi spectatori. Foarte mulţi străini. Nu e ceva nou ca occidentalii să respecte mişcarea mai mult decât noi. Deşi n-au fost 5.000 de participanţi în toate cursele, a fost ediţia cu cei mai mulţi alergători.

Cel mai bun loc


Am participat şi la primele două ediţii ale cursei şi mi-am propus să alerg la Bucureşti în fiecare an atâta vreme cât o să fiu în stare. Probabil că locul 40 pe care m-am clasat la prima ediţie va fi cel mai bun pe care-l voi putea obţine în această viaţă.

Atunci au fost 120 de participanţi dintre care 84 au terminat cursa. Asta dacă nu mă înşel. Am multe amintiri din cele şase curse pe care le-am alergat până acum. Mi se amestecă în minte, uneori mai confund cursele, dar nu confund senzaţiile. Ţin minte toate începuturile şi toate sfârşiturile. Ţin minte toate durerile şi toate emoţiile.


Ieri, la Maratonul Bucureşti am scos cel mai bun timp: 3h 42'.

Am alergat excelent şi m-am simţit foarte bine după ce am trecut linia de sosire. Am fost înconjurat de prieteni care m-au emoţionat cu căldura lor. A fost cel mai frumos maraton dintre cele şapte pe care le-am alergat în ultimii trei ani. 

18 Octombrie 2010
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod