Când transpiraţia îţi salvează viaţa!

După 30 de ani, atât femeile cât şi bărbaţii au mare nevoie de mişcare pentru a-şi menţine sănătatea fizică şi psihică. Sportul face minuni. Toţi ştim asta, dar e atât de greu să ne

După 30 de ani, atât femeile cât şi bărbaţii au mare nevoie de mişcare pentru a-şi menţine sănătatea fizică şi psihică. Sportul face minuni. Toţi ştim asta, dar e atât de greu să ne schimbăm stilul de viaţă. E mult mai comod să dormim o oră în plus sau să ne găsim tot felul de scuze. E un efort aproape supraomenesc să ne schimbăm stilul de viaţă când am devenit deja adulţi.

Pentru că e atât de greu să ne schimbăm când suntem adulţi e foarte important să fim atenţi cum sunt educaţi copiii noştri.

Şi chiar la o privire superficială, observăm că sunt educaţi prost. Nu e vorba de clasele primare unde, de bine de rău, cei mici sunt mai ascultători, iar părinţii îi mai scot în parc, mai pleacă împreună în vacanţă la mare sau la munte sau îi mai trimit într-o tabără. Cât de cât, cei mici au mai multe oportunităţi să facă mişcare. Sunt şi mult mai doritori.  Nu sunt pervertiţi încă de sedentarism. Priviţi-i când se joacă. Veţi fi surprinşi de tendinţa unui copil de şapte ani de a se deplasa numai şi numai în alergare.
Ghinionul lui e cu părinţii şi cu bunicii care consideră transpiraţia o ameninţare la adresa vieţii, când, de fapt, este ceea ce ne-a determinat evoluţia.

De fapt, noi adulţii trebuie să învăţăm de la cei mici, să facem ce fac ei şi nu să-i oprim cu spaimele noastre tâmpite. Cu toate acestea, copiii până la zece ani fac destul de multă mişcare, dar după această vârstă se întâmplă o tragedie. Toate spaimele noastre că nu prea mănâncă, fricile că transpiră şi răcesc, temerile ca nu cumva să se lovească dacă merg cu bicicleta, toate aceste mici lanţuri legate de picioarele copilăriei dau rezultate.

Cei mai mulţi părinţi se trezesc în casă cu un adolescent sedentar care-şi pierde ziua şi noaptea în faţa calculatorului, care are prieteni doar pe Facebook şi care mănâncă toate porcăriile şi în loc de apă bea cola.

În acel moment, e aproape prea târziu pentru a mai fi salvat. Toată viaţa va tânji după mişcare, dar nu se va putea apuca să facă sport pentru că i se va părea prea greu. Din această cauză e atât de important sportul în şcoală, e atât de important ca un adolescent să facă parte dintr-un club sportiv, să se antreneze şi să aibă preocupări legate de sport.

Lăsaţi copiii să transpire dacă vreţi să le salvaţi viaţa!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod