Burta bărbaților, o teorie a relativității

Dacă mă uit la pozele din liceu, îmi dau seama că în urmă cu un sfert de veac eram slab pur şi simplu. Nu făceam nimic pentru asta. A, fumam şi un pachet de Carpaţi pe zi. Astăzi cred că

Dacă mă uit la pozele din liceu, îmi dau seama că în urmă cu un sfert de veac eram slab pur şi simplu. Nu făceam nimic pentru asta. A, fumam şi un pachet de Carpaţi pe zi. Astăzi cred că dacă aş fuma o singură ţigară Carpaţi aş cădea lat.

În plus, în acele vremuri, nu cred că stăteam pe scaun două ore adunate cu tot cu şcoală şi cu teme. Eram toată ziua pe afară, jucam fotbal, alergam după fete sau pierdeam vremea cu prietenii în faţa blocului.

Burta bărbaţilor din ziua de azi are legătură cu faptul că lumea s-a schimbat.

Mişcarea e mult mai relativă, iar cea mai mare parte din zi ne-o petrecem pe scaun, indiferent că e vorba de cel de la serviciu sau fotoliul de acasă.

În urmă cu 25 de ani, bărbaţii nu aveau burtă chiar dacă nu făceau 100 de abdomene pe zi. Pe atunci, porţiile de mâncare erau mai mici, nu exista capuccino, frapuccino, latte machiato, ci doar nechezol. Pentru cei care nu l-au prins, nechezolul era cafea de proastă calitate amestecată cu năut. Avea un gust oribil, n-aţi pierdut nimic.

Cea mai proastă cafea de la aparat din zilele noastre e mai aromată decât nechezolul.

Burta bărbaţiilor are legătură cu cantitatea de bere băută, dar şi cu numărul de mici sau fripturi ingerate într-o săptămână. Degeaba facem mişcare dacă după o oră de fotbal bem zece beri, mâncăm zece mici, o pâine şi un borcan cu muştar.

În ciuda a ceea ce credeţi, bărbaţii n-au avut burtă întotdeauna. Cei mai mulţi dintre noi încearcă să scape de această protuberanţă inestetică, dar, până acum, singura soluţie descoperită de cercetătorii de pe toate meridianele, e foamea.

Nu există reţetă miraculoasă de slăbit, decât renunţarea la excesul de mâncare, compensat cu şi mai multă mişcare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod