5 motive pentru care un bărbat își ascunde sentimentele

Foarte multe reprezentante ale sexului frumos sunt nemulţumite de faptul că partenerii lor le iau peste picior atunci când plâng la un film romantic, când se emoţionează la o nuntă sau când

Foarte multe reprezentante ale sexului frumos sunt nemulţumite de faptul că partenerii lor le iau peste picior atunci când plâng la un film romantic, când se emoţionează la o nuntă sau când se opresc pe stradă să mângâie un câine fără stăpân.

De multe ori se întreabă dacă bărbaţii se emoţionează vreodată sau nu? Răspunsul la întrebare este afirmativ. Şi bărbaţii se emoţionează. Diferenţa e că ei îşi ascund sentimentele. Mai jos vă prezint cinci motive pentru care fac asta.

1.  Bărbaţii îşi ascund sentimentele pentru că aşa au fost învăţaţi.

De mici, taţii, uneori chiar şi mamele, i-au obligat să-şi reprime exteriorizarea emoţiilor. Băieţii n-au voie să plângă.

2. Cei mai mulţi dintre noi trăiesc cu senzaţia că sunt în afara tristeţii, în afara dramelor. Ne protejăm prin neparticipare. Credem că asta ne face să suferim mai puţin.

3. Pentru că suntem programaţi de mici să-i protejăm pe ceilalţi, considerăm emoţiile ca fiind  factori de agresiune. Şi atunci depunem eforturi mari să nu ne atingă şi să nu-i atingă nici pe cei din jurul nostru.

Acesta e motivul pentru care partenerul vă spune că filmul la care plângeţi e o prostie.

4. Consideră lacrimile ca pe o slăbiciune maximă. Un bărbat care plânge e, definitiv, un bărbat slab care nu-şi poate îndeplini rolul de protector.

5. Dorinţa de a păstra o parte din existenţa noastră departe de ceilalţi e un alt motiv pentru care bărbaţii consideră exteriorizarea emoţiilor ca fiind un act de intimitate extremă. Aşa că ei nu plâng decât atunci când sunt singuri. Chiar dacă asistaţi întâmplător la un astfel de episod, e bine să nu vorbiţi niciodată despre asta.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod