5 cauze ale geloziei la bărbaţi

Nu există egalitate mai mare între bărbaţi şi femei ca în materie de gelozie. Nu pot să spun cine are sentimente mai profunde, dar, pornind de la propria experienţă şi propriile observaţii,

Nu există egalitate mai mare între bărbaţi şi femei ca în materie de gelozie. Nu pot să spun cine are sentimente mai profunde, dar, pornind de la propria experienţă şi propriile observaţii, pot să enumăr cinci motive care îl determină pe un bărbat să devină gelos.

Una peste alta, acest sentiment distruge orice relaţie. În spatele lui se ascund multe neajunsuri ale partenerilor, dar, în principal, se ascunde şi multă teamă.

1. Gelozia apare la bărbaţi pe fondul unei anumite slăbiciuni în raport cu partenera de viaţa.

De exemplu, bărbatul are probleme de greutate, are probleme cu băutura sau e mult prea în vârstă.

2. O altă cauză este succesul partenerei. Rareori un cuplu rezistă dacă partenera este o persoană de succes, iar bărbatul trage barca pe uscat. Trebuie să fie extrem de înţelept ca să se împace cu situaţia.

3. Frumuseţea partenerei este un puternic factor declanşator al geloziei bărbaţilor. Cu cât e mai frumoasă cu atât bărbatul e mai atent ca rivalii să nu i-o cucerească.

4.

Cu cât un bărbat înaintează în vârstă cu atât devine mai suspicios faţă de partenera. Gelozia e declanşată în acest caz de teama de singurătate. Puterea şi virilitatea tinereţii îi fac pe bărbaţi încrezători că-şi pot găsi oricând o nouă iubită.

5. Despărţirile lungi şi dese provocate de obligaţiile de serviciu sunt de cele mai multe ori un factor declanşator al geloziei la bărbaţi. Când sunt departe de partenera lor trăiesc cu senzaţia că vor fi înşelaţi şi vor fi înlocuiţi.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod