Te culci târziu, ești dezordonat și ai un limbaj nepotrivit? Ești prea inteligent!

Oamenii inteligenți văd adesea lumea dintr-o perspectivă diferită spre deosebire de persoanele cu un IQ mediu. Această diferență include gândirea, acțiunile și abordarea neconvențională la situații. Știi de ce te culci târziu, ești dezordonat și ai un limbaj nepotrivit? Iată ce zic oamenii de știință!
Ce se întâmplă dacă te culci târziu, ești dezordonat și ai un limbaj nepotrivit?

Cercetătorii au ajuns la concluzia că, în cazul oamenilor inteligenți, cu cât este mai mare IQ-ul, cu atât mai puțin se concentrează aceștia la lucruri care îi preocupă pe ceilalți oameni, cum ar fi curățenia, limbajul politicos și ora la care se culcă. Uite ce diferențe notabile au descoperit oamenii de știință când vine vorba de persoanele inteligente!

1. Au un limbaj nepotrivit


Deși inteligența lor le permite să își dea seama când pot folosi un limbaj nepotrivit, oamenii inteligenți pot vorbi urât. Până în prezent, se credea că o persoană care înjură nu este destul de inteligentă pentru a purta o discuție și compensa cu înjurături.
Cu toate acestea, un studiu realizat recent a arătat că abilitatea de a genera limbajul nepotrivit este corelată cu o rată mare a vocabularului și cu fluența acestuia. Această constatare ne dă peste cap ceea ce credeam până în prezent.

2. Sunt păsări de noapte de la o vârstă fragedă


Oamenii inteligenți nu pot merge la culcare devreme începând cu o vârstă fragedă. În cadrul unui studiu care a fost realizat cu ajutorul unui eșantion reprezentativ de tineri americani, s-a demonstrat că IQ-ul unei persoane este direct proporțional cu ora la care persoana respectivă merge la culcare.
Studiul a ajuns la concluzia că acei copii mai inteligenți ajung adulții care se culcă mai târziu. Rezultatele au arătat că un IQ de 75 la copii a determinat o oră de culcare de 23:41 în weekenduri, iar un IQ de 125 o oră de culcare de 00:29.

3. Trăiesc în propriul haos organizat


De acum înainte, va trebui să treci cu vederea un birou dezordonat, mai ales dacă este al unei persoane inteligente. O echipă de oameni de știință și cercetători de la Universitatea din Minnesota a descoperit că un birou dezorganizat stimulează gândirea creativă și noile idei.
Se pare că persoanele creative au birourile dezorganizate, iar dacă plasezi o persoană într-un mediu dezorganizat, aceasta va genera idei mai creative. Dezordinea este corelată și cu o atitudine neconvențională și cu abilitatea de a crea noi concepte.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod