STUDIU: QUDAL – QUality meDAL România 2014/2015

LaDORNA este laptele nr.1 în ceea ce priveşte calitatea.
Prima cercetare QUDAL – QUality meDAL în România arată că, atunci când este vorba despre lapte, cetăţenii români consideră LaDORNA ca fiind laptele de cea mai bună calitate

Prima cercetare QUDAL – QUality meDAL în România arată că cetăţenii români, atunci când trebuie să aleagă laptele de cea mai bună calitate de pe piaţă, aleg LaDORNA.
Acesta este rezultatul primului studiu QUDAL – QUality meDAL în România, efectuat de organizaţia elveţiană ICERTIAS- International Certification Association GmbH. Organizaţia măsoară experienţa şi satisfacţia cetăţenilor privind calitatea produselor şi serviciilor de pe piaţă.

În cadrul studiului QUDAL – QUalitymeDAL, consumatorii români au fost întrebaţi ce ar cumpăra şi dacă ar lua în considerare numai calitatea atunci când ar decide asupra achiziţionării şi consumului.

Majoritatea consumatorilor români, respondenţi în cadrul sondajului QUDAL cred că numai LaDORNA le oferă cel mai bun lapte din România.

În studiu, respondenţii au primit următoarea întrebare:
“Specificați marca de lapte care, din experiențele dumneavoastră personale și după părerea dumneavoastră, oferă, indiscutabil, cel mai înalt nivel de calitate de pe piața românească.”
Majoritatea au răspuns la această întrebare cu "LaDORNA".\

Întrebările din studiul QUDAL – QUalitymeDAL au fost deschise, adică respondenților nu li s-a cerut să aleagă între mai multe variante prestabilite.
Au putut alege liber un nume de producător şi furnizor de servicii care, conform experienţei lor, au cea mai bună calitate în general.

Este important de menţionat că studiul QUDAL nu măsoară cotele de piaţă sau puterea unei mărci, ci numai şi numai experienţa, satisfacţia privind calitatea serviciului sau a produsului şi oferta de piaţă aşa cum este percepută de respondenţi.

În baza rezultatelor obţinute în studiul QUDAL Romania 2014/2015, LaDORNA are dreptul să poarte prestigioasa medalie de aur  QUDAL-QUality meDAL şi statusul special – Nr. 1 al calităţii la categoria lapte.

___________________________________________________________________

Metodă şi Grup de studiu

Studiul QUDAL - QUality meDAL – România 2014/2015 a fost efectuat de organizaţia elveţiană ICERTIAS - International Certification Association GmbH pe teritoriul României în martie 2014, prin intermediul unui sondaj online şi al metodei CAWI - DEEPMA (Interviu Web Asistat de Calculator – Conştientizare Profundă).  1200 cetăţeni români cu vârsta de peste 15 ani, utilizatori de Internet, au participat la cercetare. Sondajul a acoperit întregul teritoriu al României.

Studiul QUDAL - QUalitymeDAL este efectuat în conformitate cu prevederile „Codul Internaţional privind Cercetările de Piaţă şi Sociale” adoptate de Camera de Comerţ Internaţională (ICC) şi Asociaţia Mondială a specialiştilor în cercetare (ESOMAR).

_____________________________________________________________________

Despre LaDORNA
1998 LaDORNA a deschis în Vatra Dornei prima fabrică de lapte UHT din România.

2001 LaDORNA lansează gama Yellow Cheese.
2001 LaDORNA obţine Master Certificate – Certificatul de Producător pentru produse lactate organice.
2001 LaDORNA lansează gama de produse organice: lapte organic şi unt organic, simultan pe piaţa românească şi externă.
2004 LaDORNA participă la dezvoltarea a 50 de euroferme.
2004 LaDORNA lansează pe piaţa din România prima gamă de “cottage cheese”: “Perle de brânză cu smântâna LaDORNA”.
2007 Lansează, sub marca LaDORNA , “Tartina”, prima cremă de brânză organică din România.
2007 LaDORNAl lansează brânza telemea după reţeta tradiţională, în două variante: telemea de vacă şi telemea de oaie.
2008 Groupe Lactalis, lider mondial în industria lactatelor, preia afacerea Dorna Lactate.
2009 LaDORNA extinde gama de brânzeturi proaspete şi maturate cu produse noi: telemea de capră, urdă de vacă şi urdă de oaie.
2012 LaDORNA câştigă o cotă de piaţă de 90% în ceea ce priveşte laptele organic.
2013 LaDORNA adaugă în portofoliu două noi produse organice: Iaurt organic 140gr, 0,1% grăsime şi 2,8% grăsime.
2013 Lactalis începe migrarea telemelei LaDORNA telemea către telemeaua PRESIDENT.
Datorită calităţii superioare, reţetei şi gustului diferit, telemeaua LaDORNA şi-a câştigat locul în gama produselor PRESIDENT.


QUDAL – QUality meDAL (www.qudal.com) este un proiect al casei elveţiene ICERTIAS - International Certification Association GmbH (www.icertias.com).
Proiectul QUDAL cercetează şi premiază companiile (produse, servicii, mass-media, persoanele, cultură şi sporturi etc.) oferind cel mai înalt nivel de calitate într-un anumit teritoriu – în opinia cetăţenilor, adică a consumatorilor înşişi.

Scopul proiectului QUDAL este de a atrage atenţia publicului asupra importanţei calităţii în alegerile lor zilnice şi asupra dreptului cetăţenilor la cel mai înalt nivel al calităţii, precum şi la a face mai simplu şi mai uşor pentru consumatori să găsească pe piaţă cele mai bune produse şi servicii din punct de vedere al calităţii.

Cercetarea QUDAL – QUality meDAL este în conformitate cu prevederile „Codului Internaţional pentru Cercetare de Piaţă şi Socială” adoptat de Camera de Comerţ Internaţională (ICC) şi Asociaţia Mondială a experţilor în cercetare (ESOMAR).

Este important de menţionat că cercetarea QUDAL nu măsoară cotele de piaţă sau puterea unui brand, ci numai şi numai experienţa, satisfacţia oferită de calitatea serviciului şi oferta pe piaţă aşa cum este aceasta percepută de cei intervievaţi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod