STUDIU: Chiar și persoanele care respectă principiile unui vieți sănătoase se declară foarte stresate. Principalul motiv de stres: locul de muncă

Adrenallina Sports PR & more, prima agenție din România dedicată comunicării în zona sport, viață sănătoasă și wellness, a derulat un studiu în online și social media, prin intermediul unui chestionar, în perioada octombrie-noiembrie 2017, în rândul oamenilor interesați de un stil de viață sănatos și care respectă principii ale unui trai sănătos. Chestionarul a fost derulat mai ales în grupuri de viață sănătoasă, nutriție, sport; au fost 300 de respondenți, din urban, majoritatea cu vârste cuprinse între 26 și 43 de ani, de genul feminin (65%) și masculin (35%).

Astfel, mai mult de jumătate dintre respondenți consideră că au o viață stresantă - 66% iar principala sursa este locul de muncă - 58,4%. Urmează problemele financiare (23,3%) și situația politico-economică a țării (15%).



70% dintre respondenți ar considera util un program susținut de compania unde lucrează, pentru a-i ajuta în gestionarea stresului, care să conțină mai multe activități, precum: masaj, yoga, abonamente la sală, zonă de relaxare, program flexibil, workshopuri cu informații/ tehnici de gestionarea stresului, sport, consiliere nutriție, ședințe psiholog, coaching, terapie și meditație, excursii în natură.  

Sunt însă și vești bune. Așa cum era de așteptat de la un public interesat de o viață sănătoasă,
50% își fac analizele medicale de bază 1 dată pe an și 46,2% se prezintă la consult medical imediat ce simt că îi supără ceva.

Doar 20,8% încearcă să își facă inițial automedicație, dar merg și ei la medic imediat ce văd că tratamentul nu are efect.



59% dintre respondenți acordă o îngrijire specială pielii (îngrijire, tratamente, nutriție) și 77% dintre ei acorda o atenție specială alimentației.

Accesare servicii Wellness/ Spa:


Sunt destul de la început activități precum yoga/ pilates/ meditațtie; cei care fac mișcare și cărora le pasă de principiile unei vieți sănătoase le practică destul de rar.

64% dintre respondenți accesează servicii de relaxare prin spa (tratamente/ masaj/ saună ș.a.) mai rar de 1 dată pe lună.

Respondenții au spus că apelează mai rar decât și-ar dori la servicii de wellbeing (terapii, meditație, tabere de relaxare, spa, vitamine), în principal din două motive:
Timp (35%)
Bani (34%)

De asemenea, investiția lunară în sevicii wellbeing (care pot însemna terapii, meditație, tabere de relaxare, spa, vitamine) este destul de scăzută: mai puțin de 100 de lei pe lună pentru majoritatea respondenților (61%).



Pentru cei care merg la spa, factorul cel mai important în alegerea locației este calitatea serviciilor oferite - 51%. Pentru 26% contează prețul, iar pentru 20% recomandările.
De asemenea, 25% dintre respondenți consideră că serviciile de spa din România sunt prea scumpe.

Rezultatele studiului au fost anunțate în cadrul conferinței organizate de agenție, Marketing for Health, Healthy Life & Wellness.

Rolul evenimentului a fost acela de a oferi informații și de a inspira prin abordări creative și inovative, pentru a comunica mai bine produsele/ serviciile/ proiectele pe care le desfășoară brandurile din domeniul sănătății & a vieții sănătoase, wellness-ului.

Partenerii Conferinței au fost:
Napolact (Gold)
Kasta Metal (Silver)
Eisberg, Lac de Verde (Bronze)
Agent Green
SupAcademy.
Partenerii media: Revista Biz, România Libera, Femeia, CARIERE, Money, Click! Sănătate, Business Review, Sport Total FM, Shape, FitReport.ro, Hotel & Spa, Adrenallina.ro, The Trends, Business24.ro, Ziare.com, Economica.net, Financial Market, AromaVerde.ro, Senso TV, PRwave.ro.

Adrenallina Sports PR & more este prima agenție de PR din Romania dedicată comunicării in zona sport, viață sănătoasă, wellness.

Oferă servicii de strategie & branding, organizare eveniment, strategii corporate social responsibility (CSR), programe de motivație prin sport și viață sănătoasă pentru companii.
Detalii suplimentare la www.adrenallinamedia.ro.

*Adrenallina, Sports PR & more este parte a Adrenallina Media, ce cuprinde și www.adrenallina.ro, cea mai cunoscută platformă de sport de anduranță și aventură din România în alergare, ciclism, triatlon.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod