Sanatatea plamanilor

Testări gratuite pentru a verifica sănătatea plămânilor

În perioada 19-20 noiembrie 2016, în Parcul Tineretului se organizează o campanie gratuită de spirometrie.
Acţiunea face parte din campania "Tu știi câți ani au plămânii tăi?" care continuă şi în acest an, oferind bucureştenilor ocazia de a-şi face analize medicale gratuite pentru depistarea BPOC (bronhopeumopatie obstructivă cronică).

Organizată la iniţiativa Societăţii Române de Pneumologie (SRP), cea de-a opta ediţie a campaniei se va defăşura în acest weekend în Parcul Tineretului din Capitală.

„În România sunt încă foarte multe persoane nediagnosticate cu BPOC, sunt mulți oameni care confundă boala cu bătrânețea.
De aceea, mă bucur că reușim și în acest an să facem testări gratuite pentru depistarea BPOC. Așadar, îi așteptăm în weekendul 19-20 noiembrie, la cortul special amenajat în Parcul Tineretului, la intrarea Şincai, în intervalul orar 9-17, pe toți cei care vor să afle ce vârstă au plămânii lor. De asemenea, îi îndemn pe toți românii care fumează, tușesc și nu rezistă la efort să intre pe www.desprebpoc.ro, unde vor găsi toate informațiile de care au nevoie în articole scrise sau verificate de medicii specialiști.”,
spune Prof.
Dr. Ruxandra Ulmeanu, preşedintele
SRP.

BPOC (bronhopneumopatie obstructivă cronică) este o boală de plămâni care afectează 300 milioane de oameni din întreaga lume și cauzează anual moartea a peste trei milioane de oameni. În România aproximativ un milion de oameni suferă de această boală. Specialiștii atenționează că în următorii patru ani BPOC va deveni a treia cauză de deces din lume, depășind alte afecțiuni mai cunoscute, precum diabetul zaharat sau hipertensiunea arterială.
17 Noiembrie 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod