Inventatorul iPhone, Steve Jobs, a murit de cancer, la 56 de ani

"Suntem profund întristaţi să anunţăm că Steve Jobs a decedat astăzi", se arată într-un scurt şi sec comunicat al consiliului de administraţie al companiei Apple.
"Suntem profund întristaţi să anunţăm că Steve Jobs a decedat astăzi", se arată într-un scurt şi sec comunicat al consiliului de administraţie al companiei Apple. La numai o zi după lansarea celui mai nou produs al companiei pe care a fondat-o, iPhone 4S, Steve Jobs a fost răpus de cancerul la pancreas de care suferea de ani buni.

"Geniul lui Steve, pasiunea şi energia lui au fost sursa a numeroase inovaţii care ne-au îmbogăţit şi ne-au îmbunătăţit vieţile. Lumea este nemăsurat mai bună datorită lui Steve", se arată într-un alt comunicat al Apple.

Moartea lui Steve Jobs nu a fost neaşteptată, starea lui de sănătate fiind din ce în ce mai precară.
În plus, în luna august "Vizionarul", aşa cum a fost numit de colegii lui, şi-a demisia din funcţia de CEO şi preşedinte al consiliului de administraţie al Apple, urmând să fie înlocuit de fostul COO al companiei Tim Cook.

"Am spus întotdeauna că, dacă va ven ziua în care nu-mi voi putea îndeplini îndatoririle în calitate de director al Apple, voi fi primul care va spune acest lucru", scria Jobs, acum câteva luni, într-o scrisoare adresată consiliului de administraţie şi "comunităţii Apple", potrivit www.tmz.com.

"Din nefericire, această zi a venit. Demisionez deci din funcţia de director general al Apple "
, a adăugat el.

Profun marcat de dispariţia mentorului său, Tim Cook, a dat un mesaj prin care îşi exprimă regretul dispariţiei lui Steve Jobs: "Apple a pierdut un vizionar şi un creator de geniu, iar lumea a pierdut o fiinţă incredibilă".

În 2004 a aflat că are cancer


În vara anului 2004, cofondatorul Apple a fost anunţat de medici că are o tumoare canceroasă la pancreas. Chiar dacă a reuşit să se refacă după primul şoc, efectele bolii nu au întârziat să apară, medicii fiind obligaţi în mai multe rânduri să spună că Jobs se confruntă cu "tulburări hormonale" şi "răceli", efecte adverse ale tratamentelor împotriva cumplitei maladii, care slăbesc sistemul imunitar.

În aprilie 2009, Jobs a făcut un transplant de ficat.
Revenit în ianuarie 2011, la un an jumătate de recuperare, Jobs a anunţat că se retrage permanent "pentru a se concentra asupra sănătăţii sale", fără a preciza exact de ce boală suferă, informează Adevărul.

Jurnliştii americani afirmă că boala lui Steve Jobs a recidivat, la începutul acestui an. Medicii oncologi, chestionaţi de presa americană, susţineau la acea vreme că geniul Apple "e în fază terminală, nu mai are muşchi nici pe fese, unde dispar ultimii", explică Adevărul.

Apple, fondat într-un garaj


Steve Jobs a fondat compania într-un garaj, în 1976, împreună cu Steve Wozniak. El a demisionat în 1985, în urma unei lupte interne pentru putere, dar a revenit la conducere în 1997.

El a orchestrat de atunci lansarea unor produse vedetă, precum calculatorul iMac, tableta iPad sau telefonul multifuncţional iPhone, a cărui ultimă versiune a fost prezentată marţi.

Un site de Internet va fi pus la dispoziţia celor care vor să-i aducă un omagiu lui Steve Jobs, a anunţat familia acestuia.
6 Octombrie 2011
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • antonio pe 23 Mai 2013, 18:18
    iphone

    el a fost un mare creator de iphon

    1
    0

  • simona pe 6 Oct 2011, 10:20
    wtf

    pe bune ? asta era de corectat? ca este iphone 4s si nu iphone 5? pe bune? ma mir ca Dumnezeu ne bate doar atat de putin...chiar imi pare rau ca a murit Steve Jobs mai ales ca merita sa i se scrie numele intreg nu doar initialele...a fost un GENIU ...fara el poate nu mai aveati acum cu ce sa va laudati cand intrati in clasa de curs

    8
    2

  • aj pe 6 Oct 2011, 10:07
    iphone

    e vorba de iphone 4s nu de iphone 5, numai chinezii au 'lansat' iphone 5. RIP SJ

    4
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod