printul philip 99 de ani

Prințul Philip al Marii Britanii împlinește astăzi 99 de ani

Prințul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, împlineşte astăzi 99 de ani.

O fotografie rară cu regina și prințul Philip realizată la Castelul Windsor, pe 1 iunie, a fost dată publicității de către Palatul Buckinkgham astăzi cu ocazia celebrării aniversării a 99 de ani a Ducelui de Edinburg.

Majestatea Sa a purtat o rochie marca Angela Kelly și o broșă cu diamante Cullinan V, în timp ce Philip a purtat o cravată Household Division.

Cuplul a fost mai rar fotografiat de când ducele s-a retras din viața publică în 2017. Ultima dată a fost văzut părăsind un spital din Londra în ajunul Crăciunului, după ce a fost tratat de o afecțiune preexistentă.

 

Prințul Philip este cel mai în vârstă prinț consort din istoria Marii Britanii.


Între timp, regina Elisabeta, în vârstă de 94 de ani, a avut mai multe apariții publice. Săptămâna trecută, palatul a dezvăluit o fotografie cu Majestatea Sa călărind pe domeniul Castelului Windsor.

Citește și: Regina Marii Britanii se machiază singură. Singura zi din an în care altcineva îi face machiajul

Prințul Philip și regina s-au întâlnit la o nuntă când erau copii. După ani, drumurile lor s-au intersectat din nou, când Philip avea 18 ani, iar prințesa Elisabeta avea 13 ani.

S-au căsătorit în 1947, când Philip avea 26 de ani, iar monarhul 21. În 2017, cei doi au celebrat 70 de ani de căsătorie, adică nunta de platină.

Anul acesta, ziua Ducelui de Edinburg va fi sărbătorită cu mai puțin fast, într-un cadru intim la Castelul Windsor, locul în care el și regina locuiesc din cauza epidemiei de coronavirus.

Îți recomandăm să citești și ”Povestea de dragoste dintre Regina Elisabeta și Prințul Philip”. Știați că au fost la un pas să nu se mai căsătorească?  

10 Iunie 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod