Peter Falk, protagonistul serialului Columbo, a murit

Interpretul celebrului detectiv Columbo din serialul TV cu acelaşi nume a murit, joi, la vârsta de 83 de ani. Actorul suferea de mai mulţi ani de demenţă şi maladia Alzheimer.

Interpretul celebrului detectiv Columbo din serialul TV cu acelaşi nume a murit, joi, la vârsta de 83 de ani. Actorul suferea de mai mulţi ani de demenţă şi maladia Alzheimer.

Cauzele decesului nu se cunosc exact, însă se ştia că actorul suferea de mulţi ani de demenţă şi maladia Alzheimer, scrie Mediafax

"Peter Falk, actorul în vârstă de 83 de ani, nominalizat la premiile Oscar şi starul serialului de televiziune «Columbo», a murit în reşedinţa lui din Beverly Hills, în seara de joi, 23 iunie 2011", se afirmă într-un comunicat dat publicităţii de avocatul familiei actorului american, informează revista People, citată de Mediafax.

Născut pe 16 septembrie 1927 la New York, Peter Michael Falk, căruia medicii i-au extirpat ochiul drept la vârsta de trei ani, din cauza unei tumori, a început să lucreze în televiziune în anul 1957.

Falk a devenit celebru în lumea întreagă graţie personajului Columbo din serialul omonim, care a rulat pe micile ecrane între anii 1968 şi 2003. Pentru acest rol, actorul a fost recompensat cu patru premii Emmy. Peter Falk a fost totodată producător, regizor şi scenarist al câtorva dintre episoadele acestui serial. 

Credit foto: Mediafax

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Dan pe 24 Iul 2011, 20:44
    O mare constiinta artistica a natiunii americane...

    Cineva dintre internauṭi a propus ca toate filmele cu detectivul „Columbo” să apară – săptămânal – în cadrul unor DVD-uri, ataşate unei publicaṭii. Consider această idee de bun augur şi cred foarte mult în ea ! Dumnezeu să-l aibă in pază acolo unde se afla acum (evident, sufletul lui) şi poate că vreodată, spiritul lui „Columbo” se va intersecta cu cel al unui haios actor român, care a reusit ca să-l imite foarte hilar in filmul \"Nea Mărin miliardar\". E vorba despre regretatul actor Puiu Călinescu...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod