coronavirus

OMS a declarat pandemie provocată de coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății a declarat miercuri pandemie de coronavirus.

Șeful OMS, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a precizat că aceasta este prima pandemie cauzată de un coronavirus. "Cuvântul pandemie nu este unul care să fie folosit uşor ori în mod neglijent. Este un cuvânt care, dacă este folosit greşit, poate cauza temeri fără motiv sau acceptarea neîntemeiată a faptului că lupta s-a sfârşit, că urmează inevitabil suferinţă şi moarte. Descrierea situaţiei ca fiind pandemie nu modifică evaluarea OMS asupra riscurilor generate de coronavirus.

Nu se modifică modul în care OMS acţionează, nu ar trebui să se modifice acţiunile adoptate de ţări", a explicat directorul OMS. 

Anunțul survine la o zi după ce ONU a avertizat că posibilitatea ca epidemia de coronavirus să se transforme într-o pandemie este foarte reală.

Peste 118.000 de persoane din întreaga lume au fost infectate cu coronavirus, iar 4.200 au murit.

Numărul cazurilor de Covid-19 înregistrate în China, țara în care a apărut coronavirusul, a scăzut, însă a înregistrat creșteri alarmante în alte zone ale lumii, în special în Coreea de Sud, Europa și Iran.

Ghebreyesus a spus că numărul cazurilor din afara Chinei a crescut cu 13% față de cele din ultimele două săptămâni, declarându-se "profund îngrijorat" de "nivelurile alarmante ale lipsei de acțiune" în lupta cu virusul.

Totuși, Dr.

Tedros a spus că încă nu este prea târziu pentru guverne să ia măsurile adecvate. "Toate țările pot schimba cursa acestei pandemii. Suntem cu toții implicați în asta și trebuie să facem lucrurile corecte cu calm și să protejăm cetățenii lumii. Este dificil", a declarat oficialul citat de BBC.

Definiția pandemiei nu este universal acceptată, notează Daily Mail. Există trei criterii pe baza cărora este declarată o pandemie: transmiterea de la om la om, răspândirea bolii la nivel mondial și provocarea unei boli care poate provoca îmbolnăvirea imediată sau decesul.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
11 Martie 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod