Monica Gabor (fostă Columbeanu) va plăti pensia alimentară

Judecătoria Buftea a decis, marţi (n.r. 27.06), ca Irina să rămână cu tatăl ei, Irinel Columbeanu, hotărârea fiind anunţată în şedinţă publică. În urma deciziei de marţi, Monica va trebui să plătească pensie alimentară de 1.000 de lei pe lună pentru creşterea Irinei.
Judecătoria Buftea a decis, marţi (n.r. 27.06), ca Irina să rămână cu tatăl ei, Irinel Columbeanu, hotărârea fiind anunţată în şedinţă publică.

În urma deciziei de marţi, Monica va trebui să plătească pensie alimentară de 1.000 de lei pe lună pentru creşterea Irinei, potrivit Mediafax. Totodată, Monica va avea voie să o ia pe fetiţă în a doua şi a patra săptămână din lună şi în perioada de vacanţă (20 iunie - 20 august), atât în România, cât şi în străinătate.

Monica a declarat, într-o scrisoare remisă presei, în 14 iunie, că orice bun care îi va fi atribuit după finalizarea procesului de partaj intenţionează să îl doneze orfelinatelor, spitalelor şi celor care sprijină oamenii străzii, dar şi să îşi plătească avocaţii.

Judecătoria Buftea a decis, în 6 iunie, încredinţarea Irinei lui Irinel Columbeanu, decizia fiind luată în timp ce Monica era plecată în Statele Unite, unde avea de onorat un contract.


Anterior, pe 4 aprilie, Tribunalul Bucureşti a decis ca Irina să fie încredinţată temporar mamei ei, Monica Columbeanu, admiţând astfel recursul acesteia faţă de decizia Judecătoriei Buftea, care dăduse fetiţa în grija tatălui, până la soluţia finală privind divorţul.

Monica Columbeanu a luat-o pe Irina de la Izvorani pe 15 aprilie, după ce, în urma învestirii cu titlu executoriu a deciziei Tribunalului Bucureşti, a venit de la reşedinţa soţului ei însoţită de un executor judecătoresc, avocaţi şi poliţie.

În 25 mai, Monica Columbeanu i-a propus soţului său un acord privind custodia fiicei lor, ca urmare a unei solicitări făcute de omul de afaceri Irinel Columbeanu prin care cerea ca soţia sa să fie de acord ca Irina să poată sta temporar la Izvorani, potrivit avocaţilor Ionuţ Dojană şi Tripona Murgu.
"Acest demers nu reprezintă o renunţare la obligaţia Monicăi Columbeanu de creştere şi educare a Irinei, ci un beneficiu pentru creşterea normală şi armonioasă a fetiţei", precizau avocaţii acesteia.

În urma unei solicitări transmise personal de Irinel Columbeanu, în prezenţa avocaţilor acestuia, imediat după amânarea judecării cererii de reîncredinţare a Irinei de către Judecătoria Buftea, din 23 mai, Monica a fost rugată să fie de acord ca fiica lor să poată sta temporar la Izvorani.

Astfel, avocaţii Ionuţ Dojană şi Tripona Murgu au înaintat "o propunere concretă şi condiţionată prin care fetiţa să poată sta temporar şi la tatăl acesteia", raţiunea demersului fiind dorinţa Monicăi Columbeanu ca soţul acesteia să facă parte în mod activ din viaţa acesteia.

"Condiţiile esenţiale ale acestei propuneri sunt: 1.
Irina trebuie să-şi continue programul educativ la aceeaşi grădiniţă; 2 Monica nu renunţă la custodia judecătorească, aceasta putând întrerupe oricând executarea acestuia acord; 3. viaţa privată a Irinei va fi protejată contra expunerii publice; 4. Monica nu va fi denigrată direct sau indirect de către tatăl sau bunicul Irinei pe toată această perioadă, nici în prezenţa minorei şi nici în vreun mediu sau spaţiu public. Pe durata convenţiei de custodie comună Irinel Columbeanu va suspenda judecarea procesului de reîncredinţare a Irinei şi se va abţine de la formularea altor cereri civile în instanţă"
, arătau avocaţii.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • CALIN pe 16 Iul 2011, 21:38
    MONICA A PROCEDAT ABSOLUT CORECT !

    Monica Gabor, consider ca a procedat absolut corect in toata tevatura divortului sau. Ce putea sa faca in lupta cu averea lui Columbeanu. Apoi fetita va avea conditii materiale la tatal sau iar daca Monica va constata ca viata psihica a fiicei sale este schimbata in timp in mod negativ poate solicita custodia fetitei.A procedat corect, cu mult bun simt si cu multa demnitate. A procedat corect divortand de un batranel, decat sa il insele mai bine cinstit sa divorteze. Este o femeie tanara si are nevoie de iubire, batranul Columbeanu nu poate sa-i ofere dragoste trupeasca decat finanaciara ceea ce nu este suficient. Bravo Monica pentru curajul de a scapa de pietroi de moara !

    4
    0

  • rodiana7 pe 8 Iul 2011, 01:25
    ionela...

    ma Ionela ... eu chiar nu am stiut !!!! dar oricum ... nu prea ma intereseaza.

    1
    0

  • rodiana7 pe 29 Iun 2011, 15:23
    ???

    dar ce a facut ?

    0
    4

  • ionelala pe 28 Iun 2011, 12:36
    ....

    Chiar la inceput tineam cu Monica, pentru ca am considerat ca sufera ca orice mama dupa copilul ei, insa dupa gafa pe care a facut-o mi-am schimbat radical parerea..Cel mai mult din toata povestea aceasta are de suferit fetita, care este nevinovata!

    6
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod