Mamele vor sta acasă 1 an, pe aceeaşi bani

Începând cu anul 2011, perioada de acordare a indemnizaţiei de creştere copil va fi redusă la un an, fără a fi afectată însă valoarea indemnizaţiei.
Începând cu anul 2011, perioada de acordare a indemnizaţiei de creştere copil va fi redusă la un an, fără a fi afectată însă valoarea indemnizaţiei.

"Începând cu anul 2011, situaţia va fi următoarea: durata indemnizaţiei - un an; valoarea indemnizaţiei - la fel ca şi acum, minim 600 lei, maxim 3.400 lei; primă de reîntoarcere de 500 lei; concediu fără plată, ca posibilitate, pe parcursul celui de-al doilea an, cu menţiunea că oricând părintele se întoarce la muncă, până la epuizarea celor 24 de luni, primeşte prima de 500 lei.
Pentru cei care vor intra sub incidenţa indemnizaţiei, adică pentru copiii care se vor naşte în 2011, de atunci valoarea indemnizaţiei va fi aceeaşi ca şi acum, dar durata va fi de un an, cu posbilitatea de a merge între 12 şi 24 luni cu concediu fără plată. Oricând în această perioadă de timp, părintele se întoarce la muncă, primeşte o primă de întoarcere de 500 lei pe lună"
, a spus Boc.


Aceste modificări au fost decise, luni, de Guvern, prnitr-o ordonanţă de urgenţă. Viitoarele mame vor putea sta şi în al doilea an în concediu de creştere a copilului, dar fără plată, şi vor beneficia de o primă lunară de 500 lei dacă se întorc la muncă oricând în perioada celui de-al doilea an în care pot opta pentru acest concediu neplătit, informează Mediafax.

Limita indemnizaţiei va rămâne aceeaşi, în ambele cazuri, 600 de lei minimă şi 3.400 lei maximă.
Important de ştiu este faptul că această ordonanţă nu se aplică retroactiv, aşadar mamele aflate deja în concediu de creştere copil vor beneficia de actuala indemnizaţiei aflată în plată, pentru doi ani. Potrivit premierului, în prezent se află în plată 198.000 indemnizaţii de creştere a copilului.
7 Decembrie 2010
 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • valeria pe 8 Dec 2010, 11:35
    PENTRU CATALINA

    draga, tu esti fie stearpa , fie fata batrana, asa se explica frustrarea ta......ideea e ca doi viitori parinti dau la stat jumatate din cat castiga ( da' poate tu nu lucrezi si nu ai de unde sa stii..).E firesc sa aiba si drepturi pe masura contributiilor lor. Eu si sotul meu am contribuit cu sume enorme din salarii, nu crezi ca e firec sa am si drepturi?!?! Explica-ne tu, vad ca esti mai breaza, pentru ce mai dam atatia bani la stat?!?!

    0
    0

  • MARIA pe 7 Dec 2010, 20:28
    solutii??

    Am nascut pe 14 septembrie 2010,sunt inca in concediul de sarcina si lauzie pana pe data de 15 dec 2010.In ce categorie ma incadrez??

    0
    0

  • catalina pe 7 Dec 2010, 19:39
    ...

    Mama mea nu a primit niciun ban si tot m-a crescut s-a dus si la munca si tata la fel si am crescut foarte bine asa ca nu va mai plangeti ca nici mamele voastra nu au primit bani sa va creasca pe voi,aaa ca va place sa stati acasa asta e alta treaba si pana la urma de ce e statul dator sa va dea voua bani sa va cresteti copii?sa ziceti merci ca totusi va da ceva si nu mai faceti atata gura si daca stiati ca nu aveti cu ce sa cresteti copii pt ce i-ati mai facut?

    0
    0

  • mihaela pe 7 Dec 2010, 17:55
    indemnizatie

    boc este un pichinez,si de aceea nu judeca bine ca are creier f putin ,el crede ca daca ma intorc la munca dupa ce face copilul 1 an il alapteaza el sau il ivata el sa duca lingura la gura sau sa faca cacuta la olita .si ce e mai rau ca sar putea dupa 1luna sau 2 sa schimbe iarasi legea ca ea mai casunat lui ceva in legatura cu copii ca alte treburi nu au ,de exem. sa fure mai departe cum a facut pina acum .

    0
    0

  • ana muresan pe 7 Dec 2010, 17:17
    cuantum indemnizatie

    asa vor sa ne induca cretinii astia in eroare, niciodata nu pot face o declaratie coerenta si completa! zic ca mamele care sunt in plata deja vor beneficia in continuare de aceeasi suma. intrebarea mea e: care suma? 85% din salariu cum clar spune legea, sau 85%-15% cum abuziv au decis ei pentru cele 5 luni ale anului 2010???? deci cat luam pana la urma??? intrebarea e valabila si pentru mamele care probabil o sa intre in concediu pentru 1 an....

    0
    0

  • Ionela pe 7 Dec 2010, 17:16
    indemnizatie

    niste escroci incapabili sa conduca o tara!!! eu nasc in martie,gemeni...o sa stea boc cu ei?o sa ii ingrijeasca el?rusine!!!insa sa se bucure ei cat mai pot ca o sa plateasca cu varf si indesat la un moment dat.... asta e,suntem la mana lor si nu avem ce face... ma rog sa fim sanatoase toate mamicile si copiii nostri ca belelele curg

    0
    0

  • miron oana pe 7 Dec 2010, 15:58
    indemnizatie

    Boc zice urmatoarele: " Pentru viitor, pentru cei care vor intra sub incidenta indemnizatiei incepand cu 2011, situatia va fi urmatoarea: va fi acordata pe durata de un an, valoarea aceeasi, 600 minim - 3.400 maxim, iar prima de reintoarcere de 500 de lei. Exista si varianta concediului fara plata pe parcursul celui de-al doilea an, cu mentiunea ca oricand parintele se intoarce la munca pana la epuizarea celor 24 de luni primeste prima de 500 de lei", a declarat premierul Emil Boc." Asadar stimate mame din 2012 ne vom intoarce la munca iar de copii nostri vor avea grija vecinii, bunicile, animalul de companie, oricine altcineva inafara de noi. Ma gandesc cine o sa ii alapteze, cred ca Boc. PS: Intr-o tara de rahat nu ne mai ramane decat sa facem haz de necaz. VA UREZ SARBATORI FERICITE !

    0
    0

  • miron oana pe 7 Dec 2010, 15:45
    indeminizatie

    urmeaza sa nasc luna aceasta pe 27, deci copilul se va naste in 2010. Intrebarea mea este eu in ce categorie ma incadrez, cele cu un an sau cele cu doi ani concediu de crestere a copilului?

    0
    0

  • anm pe 7 Dec 2010, 14:17
    indemniz crestere copil

    Boc e dus cu capu"!!!!!!!!!!!!!!!!! Ar trebui sa intre el in crestere copil cu 600 lei

    0
    0

  • Andreea pe 7 Dec 2010, 14:11
    Indemnizatie

    Eu am nascut la 1 noiembrie anul acesta, momentan sunt in concediu postnatal, nu asa vrea sa raman acasa in concediu de crestere copil, eu beneficiez sau nu de acea prima de 500 de lei pentru ca incep serviciul?

    0
    0

  • Ioana pe 7 Dec 2010, 13:54
    indemnizatie

    spusele lui Boc nu sunt deloc clare....eu am nascut in octombrie, dar inca nu primesc indemnizatie, deoarece mai am concediu postnatal; nu fac parte nici din cei 198 000 beneficiari aflati in plata pentru care nu se modifica nimic, iar copilul meu nu se naste in 2011, ca sa intre sub incidenta noii legi; eu unde ma incadrez??

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod