Ioana Păunescu, fiica lui Adrian Păunescu, a decedat

Fiica cea mare a scriitorului, în vârstă de 44 de ani, a decedat, după ce la începutul acestui an a fost diagnosticată cu o boală foarte gravă. Operată în luna martie, pentru Ioana Păunescu medicii nu au mai putut face nimic, deoarece boală i-a fost depistată mult prea târziu.
Fiica cea mare a scriitorului, în vârstă de 44 de ani, a decedat, după ce la începutul acestui an a fost diagnosticată cu o boală foarte gravă. Operată în luna martie, pentru Ioana Păunescu medicii nu au mai putut face nimic, deoarece boală i-a fost depistată mult prea târziu.

Este o fiinţă spirituală, capabilă de iubire, bună ştiutoare de limbă română, dar nenorocoasă (i-a murit acum câţiva ani bărbatul) şi mai puţin ambiţioasă. Performanţele ei profesionale n-au apărut cu promptitudinea pe care o merita vocaţia ei. Un anumit fel de depresie i-a împuţinat şi elanurile sociale.
Asta nu înseamnă că n-o iubesc fără condiţii", spunea Păunescu într-un articol, publicat, in urma cu ceva ani, în Jurnalul Național.

Ioana Păunescu s-a născut pe 2 iunie 1967. A absolvit Liceul Nicolae Tonitza și a lucrat la Animafilm. În ultima perioadă, ea a locuit cu mama sa, poeta Constanța Buzea.

Adrian Păunescu, trei copiii legitimi şi unul din flori

Scriitorul Adrian Păunescu a dat întotdeauna impresia că are o familie perfectă, mai puţin în momentul în care soţia sa, Carmen, a omorât doi oamenii într-un accident de circulaţie. Nimeni nu ar fi crezut vreodată că scriitorul poate avea un copil pe care nu a vrut să-l recunoască.
Iată însă cum, la câteva ore de la moartea lui Păunescu, îşi făcea apariţia Andreea-Mihaela Bîrlea, care spunea nonşalant că este fiica poetului. Povestea ei este destul de încâlcită, romanţată chiar pe alocuri. Andreea-Mihaela Bîrlea are 42 de ani şi este fiica Rodicăi Bîrlea, o distinsă doamnă care în urmă cu patru decenii a trăit două poveşti de dragoste frumoase, dar paralele, atât cu Adrian Păunescu, cât şi cu Nichita Stănescu.

"În a doua parte a deceniului al şaptelea, o aceeaşi femeie ne-a iubit, pe Nichita şi pe mine, aşa cum şi fiecare dintre noi am iubit-o pe ea.
Insuficient de stabilă, acea iubitoare de literatură şi de doi literaţi a reuşit şi o performanţă imposibil de suportat pentru cei doi: a trăit într-o anumită perioada şi cu unul, şi cu altul
", nota la un moment dat poetul. Acesta este şi motivul pentru care Păunescu nu a discutat niciodată despre această fiică, pentru că nu era convins că este a lui. Totuşi, Andreea-Mihaela Bîrlea, grefieră astăzi la Secţia Penală a Tribunalului Bucureşti, a deschis o acţiune civilă în acest sens. La data de 10 noiembrie 2010, Andreea-Mihaela Bîrlea a intentat un proces ce are ca subiect stabilirea paternităţii sale, la Judecătoria Sectorului 1.
În calitate de "pârâţi" apar în dosar copiii recunoscuţi ai lui Adrian Păunescu - Andrei, Ioana şi Ana-Maria -, dar şi ultima soţie a poetului, Carmen Păunescu. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 23 martie 2011.
26 Noiembrie 2011
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod