Facebook-ul l-a îmbogăţit pe Bono

Solistul trupei U2 este fericitul posesor al unei adevărate averi care nu are nimic de-a face cu meseria lui de zeci de ani, muzică.

Solistul trupei U2 este fericitul posesor al unei adevărate averi care nu are nimic de-a face cu meseria lui de zeci de ani, muzică. Bono deţine acţiuni la Facebook în  valoare de... 728 milioane dolari. Artistul a achiziţionat 1,5% din companie, în 2010, iar la 11 ianuarie 2011, site-ul de socializare a atins o valoare de 50 de miliarde de dolari.
 
Deocamdată solistul trupei U2 nu se poate bucura de averea lui, însă de îndată ce site-ul va fi listat la bursă, Bono îşi va putea încasa banii.

Bono este solistul trupei U2, care îi mai are ca membri pe The Edge (chitară, clape şi voce), Adam Clayton (chitară bas) şi Larry Mullen Jr. (tobe şi percuţie). Formaţia a fost fondată în 1976, când membrii acesteia erau încă adolescenţi fără cunoştinţe aprofundate de muzică. Însă, până la mijlocul anilor '80, trupa a căpătat notorietate la nivel internaţional, fiind remarcată pentru sound-ul său intens şi profund, pentru vocea plină de pasiune a lui Bono şi interpretarea la chitară a luiThe Edge.
Succesul de care s-au bucurat ca trupă live a fost chiar mai mare decât cel obţinut de pe urma albumelor vândute, până ce discul din 1987, "The Joshua Tree", a ridicat statutul formaţiei de la "eroi la superstaruri", după cum a apreciat revista Rolling Stone, informează ziarul Jurnalul.

15 Ianuarie 2011
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod