Cutremur de 5 grade a zdruncinat România

La ora 5.24, în dimineaţa zilei de 1 Mai, un cutremur de 5 grade pe scara Richter a avut loc în zona Vrancea la o adâncime de 150 de kilometri.

La ora 5.24, în dimineaţa zilei de 1 Mai, un cutremur de  5 grade pe scara Richter a avut loc în zona Vrancea la o adâncime de 150 de kilometri.

Cutremurul s-a simţit în Capitală şi în mai multe zone din ţară, în special în partea de sud. Turiştii aflaţi în Constanţa în weekendul de Ziua Muncii au fost treziţi de seism.

Conform Institutului Naţional de Fizică a Pământului nu se aşteaptă replici majore, iar o descărcare energetică de asemenea proporţii era prognozată.

Un specialist al institutului a declarat că se aşteptau la o astfel de mişcare telurică, în ultimele două săptămâni activitatea seismică crescând în intensitate.

Deşi mulţi bucureşteni au fost treziţi de mişcarea telurică, nu s-au înregistrat pagube materiale.

La şapte minute minute după cutremurul din Vrancea, un seism de intensitate asemănătoare a fost înregistrat şi în Kazahstan.

În data de 11 martie, un cutremur de 9 grade pe scara Richter a lovit Japonia provocând moartea a peste 15.000 de oameni şi pagube materiale uriaşe.

Economia niponă este încă profund afectată de seism.

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • geanina s pe 2 Mai 2011, 12:56
    cutremur

    Ba chiar a fost, dar nu l-am simtit eu ci papagalii mei care saracii erau foarte agitati cu 10 minute inainte de cutremur .Destepte animale!

    0
    0

  • Alyx pe 2 Mai 2011, 03:11
    Yep!!

    Eram treaz asa ca am simtit si vazut efectele cutremurului. A fost clar ca nu este puternic doar se leganau lucrurile un pic prin casa. Clar nu a fost vrajala dar nici ceva alarmant.

    0
    0

  • Jucatorulb pe 2 Mai 2011, 02:13
    Voi ati simtit?

    Cred ca e vrajeala...

    0
    1

  • Miss Gane pe 2 Mai 2011, 00:28
    Cutremur

    Bine ca nu s-au inregistrat pagube materiale

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod