Ciocolata ar putea dispărea până în 2040

Posibilul impact al încălzirii globale și al schimbărilor climatice a fost dezbătut pentru foarte mult timp de comunitatea de oameni de știință și de restul populației.
În timp ce multe dintre dezbateri sunt văzute ca subiecte greu de digerat de mulți oameni, deoarece nu par a ne afecta la nivel personal, cea mai recentă dezbatere este una pe care o vom percepe poate puțin altfel. Oamenii de știință ne avertizează că ciocolata ar putea dispărea până în 2040. Iată de ce!

Care este motivul pentru care ciocolata ar putea dispărea până în 2040?


Este o informație neplăcută, pe care experții spun că ar trebui să o luăm în serios. Ciocolata provine de la planta de cacao, un copac care crește până la 30 de metri înălțime. Copacul are flori albe și un fruct colorat, cunoscut ca păstaie de cacao.
În interiorul fiecărei păstăi există aproximativ 40-50 de boabe de cacao. Poate părea un număr mare, dar nu și când îți dai seama că este nevoie de câteva sute de astfel de boabe pentru a produce 30 de grame de ciocolată.

Din păcate, aceste plante cresc doar într-o zonă restrânsă, foarte aproape de Ecuator, din cauza condițiilor de care au nevoie plantele pentru a crește, inclusiv umiditate ridicată, temperaturi stabile, protecție împotriva vântului, multă ploaie și un sol bogat în azot. Schimbările climatice schimbă și temperaturile, dar nu temperaturile sunt cele care afectează creșterea acestei plante.
Cel puțin nu direct. Pe măsură ce cresc temperaturile, va ieși mai multă apă din plante și din solul din zonă, iar cantitatea de precipitații nu va putea să țină pasul. Fără condițiile necesare pentru sol, plantele nu vor putea supraviețui

Rata actuală la care suprafața capabilă de creștere a plantelor de cacao se micșorează indică faptul că, până în 2050, planta de cacao va dispărea, iar cu aceasta vom pierde și posibilitatea de a produce ciocolată. Comunitatea științifică nu este pregătită să permită acest lucru fără a lupta. Universitatea din California și compania Mars lucrează împreună pentru a găsi o soluție cu ajutorul tehnologiei CRISPR, o tehnologie incredibilă care le permite oamenilor de știință să vizeze zone specifice din codul genetic al plantei, făcând mici modificări în ADN-ul plantei.
Tehnologia este folosită în prezent pentru a face culturile din întreaga lume mai ieftine și mai eficiente, pentru a putea hrăni populația.

La Universitatea din California, o echipă de cercetători lucrează pentru a dezvolta o versiune a plantei de cacao capabilă să facă față unor condiții de creștere diferite. Acest lucru le-ar permite agricultorilor să crească culturi puternice și sănătoase de cacao în diverse locații din lume, care nu mai sunt legate de mica suprafață disponibilă în prezent. Acest lucru ne-ar pute permite, de asemenea, să avem o resursă constantă de plante de cacao, ceea ce înseamnă că și ciocolata va fi disponibilă în continuare.
Cercetările vor continua și sperăm că nu vom asista la dispariția ciocolatei până în 2040.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod