BAC 2011: Nebunie la contestaţii

Candidaţii respinşi în număr mare la cel mai slab Bacalaureat din ultimii ani îşi pun acum speranţele în contestaţii. Acestea au fost depuse azi, 4 iulie, între orele 8 şi 12, iar rezolvarea acestora va avea loc în perioada 5-7 iulie, cele finale urmând a fi afişate pe 8 iulie.

Candidaţii respinşi în număr mare la cel mai slab Bacalaureat din ultimii ani îşi pun acum speranţele în contestaţii. Acestea au fost depuse azi, 4 iulie, între orele 8 şi 12, iar rezolvarea acestora va avea loc în perioada 5-7 iulie, cele finale urmând a fi afişate pe 8 iulie.

Mai puţin de jumătate din numărul celor care au participat la examen au promovat, mai precis doar 44,47%, iar 661 de candidaţi au fost eliminaţi pentru că au fost prinşi copiind.

Multe licee din ţară au avut promovabilitate zero, iar în majoritatea judeţelor procentul celor care au promovat este mult mai mic faţă de anul trecut.
Rezultatele indică cel mai slab bacalaureat din ultimii 20 de ani.

Cea mai mică rată de promovabilitate s-a înregistrat în judeţul Giurgiu.
Aici, doar 20% dintre elevi au promovat examenul de Bacalaureat anul acesta. Nici la Caraş nu au fost rezultate bune. Mai puţin de 25% dintre cei care au susţinut examenul maturităţii, au obţinut note de trecere.
Urmează judeţele Mehedinţi, Galaţi, Timiş, Arad, Hunedoara, Dolj, Alba, Dâmboviţa şi Vrancea, unde promovabilitatea nu a depăşit 40%.

 

Sursă foto: Adevărul

 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Bianca Bibi pe 8 Iul 2011, 19:15
  bacalaureat

  Buna, sincer mie nu mi se pare corect... e ceva iesit din comun. Asta e traim in Romania. Nu se poate ca noi care invatam atat si ne dam silinta 4 ani de zile sa ne picam bacu si altu care abia a dat pe la scoala 4 ani sa si`l ieie... este vina profesorilor si vina parintiilor.Faza cu camerele/// daca erau cinstiti copii.. de ce nu le`au pus camere ??? In foarte putine locuri din tara au existat camere.. si cum se face k tocmai la cei care au luat "10" la bac nu au fost camere in salile de examen..???? credeti k e corect?? eu nu prea cred.. e discriminare.. si lipsa de respect pentru ceilalti colegi ai nostrii...!

  1
  0

 • sandymanuela pe 6 Iul 2011, 22:24
  gramatica

  generatia mea nu a mai prins gramatica limbii romane in timpul liceului, iar acum din pacate in jurul nostru se vorbeste gresit. auzind pretutindeni vorbindu-se gresit, este atat de dificil sa incerci macar sa vorbesti corect. in domeniul financiar am colegi care gresesc din punct de vedere gramatical textele din rapoartele de audit.uneori inainte de a formula ma opresc pentru a ma intreba sau a cauta in dictionar varianta corecta. iar timpul din pacate nu ne prea mai permite sa luam culegerea de gramatica

  0
  0

 • nico pe 6 Iul 2011, 11:14
  wow Dana

  Nu ma pot abtine, dar chiar cred ca sunt unii dintre voi inca nu sunteti pregatiti sa promovati acest examen de maturitate, nu stiti sa scrieti sa va exprimati in limba voastra materna. Cat despre matematica subiectele au fost intocmite in asa fel incat cine a lucrat temeinic la acest obiect sa poata promova, subiectele au fost nivel mediu.

  1
  0

 • nico pe 6 Iul 2011, 11:08
  si revin draga Ana

  Nu mai vorbesc de cacofonia si modul de exprimare pe care le-ai afisat in acest text pe care nu il citisem pana la final.Lasi de dorit si nu cred ca esti in masura sa fii tocmai tu atat de dura. chiar ai probleme mari la limba romana.

  2
  0

 • nico pe 6 Iul 2011, 11:03
  draga Ana

  Cu regret trebuie sa-ti spun ca si tu trebuie sa mai studiezi gramatica limbii romane si semnificatia semnelor de punctuatie, in mod special " virgula" pentru ca nu stii sa o folosesti. In rest sunt de acord cu tine, elevii trebuie sa invete pentru ca marea majoritate nu stiu sa lege doua vorbe.

  2
  0

 • ANA pe 5 Iul 2011, 02:44
  BACALAUREAT

  DRAGI ELEVI ,CU REGRET VA SPUN CA TREBUIE SA PUNETI MINA PE CARTE !!! LASATI DISTRACTIILE,FECEBOOK,DISCOTECI SI INTERNET TOATA NOAPTEA !! PUNETI MINA SERIOS PE CARTE CA ALTFEL NU VETI REUSII IN VIATA. UITATI COPIATUL,MITA,PILE,NEPOTISME ! CAMERELE DE LUAT VEDERI SUNT PE VOI. V-ATI BAZAT PE COPIAT ! DRAGII MEI,SA TERMINAT !!! NU MAI MERGE ! DOAR CINE ARE CARTE, ARE PARTE !!! DACA NU VA PLACE CARTEA MERGETI SI LUCRATI CU ZIUA IN AGRICULTURA,UNDE NU SE CERE NICI LIMBA ROMANA SI NICI MATEMATICA . ASTA E REALITATEA . PROFESORII ,LA FEL,NU ISI DAU NICI UN INTERES PENTRU CA COPIII, CA SCOALA DIN ROMANIA SA PROMOVEZE !

  0
  3

 • dana pe 5 Iul 2011, 01:15
  wow

  de ce toata lumea se agita??? voi chiar nu vedeti ca nu isi au rostul contestatiile astea.... si la ce note au fost l mate....nici gand sa promoveze multi bacu.... pe noi ne chinuie,dar funeriu nici nu stie sa vb bine romana si el ne e ministru.... dak ar fi dat bacu cu noi ar fi picat la toate probele...

  1
  1

 • Dragos pe 4 Iul 2011, 19:38
  DRAGA MADALINA

  ai dat spaga pentru a promova? "toti care i-am auzit"? asta ai invat in liceu? scuza-ma draguta, dar nu meritai sa promovezi.

  4
  0

 • madalina pe 4 Iul 2011, 18:11
  ?

  ce profil ai avut la liceu?

  0
  1

 • madalina pe 4 Iul 2011, 15:51
  omg

  omg ! Incepe sa ma sperie ... am sustinut bacul anul acesta si am trecut .Cred ca am avut noroc ca n-am dat matematica .Toti care i-am auzit ca au picat ,au picat la matematica .

  1
  3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod